14 Şubat 2016 12:53

KKTC suyu yargıya taşınıyor

Paylaş

CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak’ın, ‘KKTC’ye su temini sağlayan Alaköprü Barajı havzasına atıksu karıştığı’ yönündeki iddiasını yargıya taşıyacaklarını söyledi.

CHP Anamur İlçe Teşkilatı ziyaretinde açıklama yapan Sağlar, MESKİ Genel Müdürü Aybak’ın yaklaşımının ‘Suçun ikrarı’ olduğunu belirterek şöyle dedi: “Geriye doğru baktığınızda bu bir suçtur. MESKİ yetkilisinin vermiş olduğu beyanat, bir ikrardır. Yani var olan gerçeği açıklamaktır. Dolayısıyla bu suçun devamıdır. Burada MESKİ Genel Müdürü de suç işlemiştir. ‘Ben bunu devralmam’ demek dolayısıyla suçu ben oluştururum demek, bugünkü yasaya göre yasadışı bir harekettir. Bu da bir suçtur“

Konuyu yargıya taşıyacağını ifade eden Sağlar sözlerini şöyle sürdürdü: „‘Buradan suyun alınarak Kıbrıs’a gönderilmesi de bir suçtur. Nereden bakarsanız bakın, suçların bir toplamıdır. CHP olarak bunu yargıya intikal ettireceğiz. Bu kadar tehlikeli bir durumu yaratan kurumların mutlaka ceza görmesi için gerekeni yapacağız.’’ MESKİ Genel Müdürü Turgut Aybak bu değerlendirmesinin basında yer alması üzerine gelişen doğan tepkiler karşısında  geri adım atıp sözlerinin yanlış anlaşıldığını öne sürmüş, valilik ve ilgili bakanlık da ‘atıksu karıştığı’ iddialarını yalanlamıştı. (Mersin/DHA)

 

ÖNCEKİ HABER

TSK saldırılarında 2 köylü yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Evrensel Basım Yayın’da illüstrasyon sergisi açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...