14 Şubat 2016 12:35

Suriye: Türkiye'nin saldırıları teröristlere doğrudan destek

Paylaş

Türkiye'nin Azez yakınlarındaki YPG öncülüğündeki grupların mevzilerini hedef almasına Suriye hükümetinden tepki geldi. Şam yönetimi, saldırıları "Teröristlere doğrudan destek" olarak tanımladı.

Türkiye'nin Suriye topraklarına saldırarak, ülkenin içişlerine müdahale ettiğini belirten Suriye hükümeti, BM'ye gönderdiği mektupta Türkiye'nin cihatçılara moral destek vermeyi amaçladığını belirtti.

TÜRKİYE'DEN 100 KİŞİLİK SİLAHLI GRUP ÜLKEYE GİRDİ

Mektupta, Türkiye'den ağır makineli silahlar taşıyan 12 araçla birlikte 100 kişilik bir grubun ülke topraklarına girdiği belirtildi. Kilis'in karşısındaki Beb es Selam Sınır Kapısı'ndan geçiş yaptığı iddia edilen grupta TSK mensupları olduğu da ileri sürüldü.

SURİYE ORDUSUNA AİT HEDEFLER DE VURULDU

Mektupta, Suriye ordusuna ait mevkilerin de TSK tarafından hedef alındığı ifade edildi.

MÜSLİM: SURİYE'NİN İÇİŞLERİ TÜRKİYE'Yİ İLGİLENDİRMEZ

TSK'ye bağlı birlikler dünden bu yana Azez ve çevresinde, YPG öncülüğündeki güçlerin, el Kaide'nin Suriye kolu el Nusra Cephesi ve Ahraru'ş Şam gibi cihatçı gruplardan aldığı bölgelere top ve roket atışları gerçekleştiriyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu, yaşananların angajman kuralları kapsamında gerçekleştiğini öne sürerek, YPG’nin el Nusra’nın elinden aldığı Azez ve Minih(Ming) Askeri Üssü’nü boşaltmasını istedi.

Suriye'nin içişlerinin Türkiye'yi ilgilendirmediğini ifade eden PYD Eş Başkanı Salih Müslim ise, müdahale halinde bölgedeki güçlerin kendilerini savunacaklarını söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusu, Lazkiye'de 2 köyü daha kontrolü altına aldı

SONRAKİ HABER

Gazeteci Daştan devleti itibarsızlaştırmış!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...