14 Şubat 2016 11:44

Kolektif İstanbul’dan ‘Pastırma Yazı’

Paylaş

Kolektif İstanbul’un 4’üncü albümü ‘Pastırma Yazı’ mart ayında Ada Müzik etiketiyle dijital platform ve raflarda olacak. Grup albümün ilk konserini ise 24 Şubat’ta Salon İKSV’de verecek. 

Fransa’nın Brötanya bölgesinden Richard Laniepce tarafından 2006 yılında İstanbul’da kurulan grup, günümüze kadar farklı müzisyenlerle çalışarak müziğini zenginleştirdi. Montreux Caz Festivali, Schleswig-Holstein Müzik Festivali, İstanbul Caz Festivali, Fira Mediterrania gibi uluslararası festivallerde performanslar sergiledi. İstanbul Kolektif, müzik yolculuğuna günümüzde Laniepce (saksofon) başta olmak üzere Aslı Doğan (vokal), Batuhan Büyükdoğan (davul), Ertan Şahin (suzafon), Tamer Karaoğlu (akordeon) ve Talat Karaoğlu (klarnet) kardeşlerden oluşan altı kişilik kadrosuyla devam ediyor.

13 parçadan oluşan albümün açılış parçası anonim türkü ‘Hamamcı Teyze’yi, sözlerini Ceyl’an Ertem’in yazdığı geleneksek bir Bulgaristan türküsü ‘Acımadı Yine’ takip ediyor. Albüme de adını veren ‘Pastırma Yazı’, orijinal adıyla ‘Ete Indien’ isimli romantik bir Fransız şansonunu kendi yorumlarıyla oynak bir parçaya çeviren grup, The Meters’ın Cissy Strut parçasını bir funk standartından oldukça uzaklaştırıyor. Kalpazan Havası ile Selim Sesler’e selam duruyor. Sahnedeki enerjilerini albüme de yansıtan Kolektif İstanbul’a Pastırma Yazı’nda Ediz Hafızoğlu davuluyla, Volkan Coşar trompetiyle eşlik ediyor.
Kolektif İstanbul, 24 Şubat Çarşamba akşamı albüm lansman konserini İstanbul’da Salon İKSV’de verecek ve ardından 25 Şubat’ta Ankara Noxus’da sahne alacak. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Duvarlarda saklı kalanlar

SONRAKİ HABER

Seslerin ötesine yolculuk

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...