14 Şubat 2016 11:28

Yeni Şafak’tan katliamı yalanla kapatma senaryosu

Paylaş

Hükümet sözcüsü gibi hareket eden Yeni Şafak gazetesi, Cizre’de yaşanan katliamın üzerini örtmek için kolları sıvadı. Gazete bodrumlarda kalan yaralıların ismi günler önce açıklanmasına rağmen yaralıların ‘kimlikleri ortaya çıkmasın diye PKK tarafından yakıldığını’ iddia etti. 

CENAZELER TANINMAYACAK HALDE

Cizre’nin Cudi ve Sur mahallelerinde yaralıların mahsur kaldığı evlere yapılan saldırının ardından şimdiye kadar bölgeden 115 cenaze alınarak otopsi için farklı illere sevk edildi. Büyük çoğunluğu yanmış ve parçalanmış cenazelerden şimdiye ancak 8’i teşhis edilebilirken, cenazeler tanınmayacak halde olduğu için aileler Urfa, Mardin ve Silopi’deki hastanelere kan ve doku örneği vermeye devam ediyor. Öte yandan tamamı devlet güçlerinin kuşatmasında olan Cudi ve Sur mahallesinde ‘operasyonların bittiği’ yönündeki açıklamalrın ardından çok sayıda evin yakıldığı belirtiliyor. Yerel kaynaklar hiçbir saldırı olmayan bölgede evlerin katliamın izlerini silmek için devlet güçleri tarafından yakıldığını belirtiyor.

Yeni Şafak Gazetesi de katliamın üzerini örtmek için kolları sıvadı. Gazete ‘PKK vahşeti: Cesetleri yaktılar’ başlığıyla servis ettiği haberinde devlet güçlerinin saldırılarında yanan ve parçalanan cenazeleri PKK’nin yaktığını ileri sürdü. Günler önce evlerde hastaneye kaldırılmayı bekleyen yaralıların isimlerinin yayınlandığı gerçeğini de unutan gazete, ‘PKK’lileri cenazeleri yaktığı’ iddiasına gerekçe olarak da ‘yaşamını yitirenlerin kimliklerinin gizlenmesinin’ amaçlandığı iddiasını üretti. İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yaptığı ‘operasyonlar bitti’ açıklamasına rağmen gazete, tamamı devlet güçlerinin kuşatması altında olan Cudi ve Sur mahallelerindeki evlerin de PKK tarafından yakıldığını iddia etti. Gazete evlerin PKK’liler tarafından yakılmaya devam ettiğini ileri sürerek İçişleri Bakanlığı ve Genelkurmay’ın ‘Cizre’de ilçenin tamamının kontrol altına alındı’ açıklamasına da yer verip kendi kendini yalanaldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Obama, Suriye için Putin’i aradı

SONRAKİ HABER

Cizre’de infaz edilenlerin otopsisi gizli yapılıyor!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...