14 Şubat 2016 09:35

EMEP’ten emek, demokrasi ve barış güçlerine işgal politikalarına karşı mücadele çağrısı

Paylaş

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, Suriye Demokratik Güçleri’nin, el Nusra ve Ehrar el Şam’ın elinden aldığı Ezaz'ın Maranaz ve Minih köylerine yönelik TSK saldırısına ilişkin açıklamada bulundu. Demokrasi ve barış güçlerine çağrıda bulunan Gürkan, “Talan ve işgal politikalarına karşı durmak, mücadele etmek emek, demokrasi ve barış güçlerinin görev ve sorumluluğudur” dedi. 

Selma Gürkan konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu. AKP’nin Suriye politikasıyla tüm dış politikasının yerle bir olduğuna dikkat çeken Gürkan, “AKP pozisyonunu kurtarma derdiyle savaş kışkırtıcılığından geri durmuyor” dedi. 

Gürkan açıklamanın devamında şunları dile getirdi: “Ortadoğu, emperyalist güçlerin yeniden paylaşım ve güçlerini tazeleme çatışmasının yarattığı savaşın sonuçlarını en acısıyla yaşıyor ve böyle giderse yaşamaya devam edecek. Bölgede gerici, selefi IŞİD türü silahlı çetelerle aynı safta olmayı reddeden Kürt hareketi AKP hükümetinin uzun süredir hedefinde. Dünden beri Halep ve Azez’de selefi güçlerin sıkışmasını kendi sıkışması olarak gören AKP hükümeti PYD’nin etkin olduğu sahalara bombalarla, toplarla müdahaleye başladı. İçerisinde selefi türü gericiliğe karşı duran bütün toplumsal ve etnik kesimleri barındıran PYD güçlerinin kendi topraklarında etkin olmasından rahatsız olan hükümet şimdiye kadar IŞİD varlığından ve etkin olmasından rahatsızlık duymadığı gibi laftan ibaret ‘IŞİD’e karşıyız’ beyanlarının dışında bir açıklamaya da tanık olmadık. 

Hükümet ‘angajman kurallarına göre müdahale ettik’ diyor. Karşılıklı dostluk ve dayanışma ilişkisine dayanan dış politika olsa angajman kurallarının böyle işlemeyeceği ortada. Bu saldırının anlamı tıpkı daha önce Suriye ve Rusya uçaklarının düşürülmesi gibi bölgede sıcak savaşın tarafı olma girişimleridir. Bu savaşın ülkemize getireceği yıkım açıktır ve hükümet bu yıkımı bile bile bölgede pay kapma savaşının bir parçası olmaktan geri durmuyor. Hükümet, bölge politikalarıyla da bağlantılı, Kürt hareketine tahammülsüzlüğüyle içerde ve dışarıda dizginsiz saldırılarını sürdürmektedir. Emek, demokrasi ve barış güçlerinin iç ve dış politikada bu savaş, talan ve işgal politikalarına karşı durmak, mücadele etmek görev ve sorumluluğudur.”  (İstanbulEVRENSEL)

 

 

ÖNCEKİ HABER

İZBAN açılışında Binali Yıldırım’a kıdem protestosu

SONRAKİ HABER

Soma’da bir skandal daha: Yusuf Yerkel’in tekmelediği madenciye mala zarar vermekten ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...