17 Nisan 2012 10:05

Çorum’da heyelan: 21 ev tahliye edildi

Çorum’un Bayat ilçesine bağlı Tevekli köyünde meydana gelen heyelan nedeniyle 21 ev boşaltıldı. İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından köyde bulunan ilköğretim okulunun bahçesine acil durum çadırları kuruldu.Çorum Valisi Nurullah Çakır, afetzede vatandaşlara geçmiş olsun dilekle

Çorum’da heyelan: 21 ev tahliye edildi
Paylaş

Çorum Valisi Nurullah Çakır, afetzede vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, “Köyümüzde meydana gelen heyelan nedeniyle ekiplerimiz incelemeler yaptı ve bu incelemeler neticesinde köyün taşınmasına karar verildi. Vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçları en kısa sürede karşılanacak. Öğrencilerimizi eğitimlerinin aksamaması için yatılı ilköğretim bölge okullarına göndereceğiz.” dedi.

Vali Çakır, “Köyümüzü afet bölgesi kapsamına aldıktan sonra, çalışmalar neticesinde yer belirlemesi yaparak, belediyemiz ile güzergah üzerinde bulunan Bayat çıkışındaki Karaçalı bölgesine taşınması hususunda çalışmalar başlattık.” şeklinde konuştu.

Okulda eğitim gören öğrenciler ise taşımalı eğitime alınarak Bayat’ta bulunan bir ilköğretim okulunda eğitimlerine devam ediyor.

Bayat Belediye Başkanı Ekrem Ünlü, 84 haneli köyün 1989 yılından bu yana zaman zaman heyelan tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını dile getirdi. Heyelanda herhangi bir can kaybı yaşanmamasının kendilerini sevindirdiğini belirten Ünlü şunları aktardı: “Belediye olarak köylü vatandaşlarımıza yer vereceğiz onları mağdur etmeyeceğiz. Tevekli köyümüzü ilçenin çıkışındaki Karaçalı mevkisine yerleştirmek için çalışmalar yaptık. Bu 200 dönümlük alanda köylülerimiz hayvancılığa da devam edebilecekler. Su, kanalizasyon gibi tüm altyapı çalışmaları hazırlanmış durumdadır.”    

Heyelan nedeni ile evleri kullanılmaz hale gelen Mustafa Kırat, yıllardır zor şartlar altında yaşam sürdürdüklerini dile getirdi. Köyde muhtarlık yapanların köyün taşınması için girişimlerde bulunduğunu ancak bir sonuca ulaşılamadığını belirten Kırat, “Heyelanın da bir sınırı varmış biz daha önce çok söyledik. Bizim canımız tehlikede diye ama bu sefer o sınırı aşmışız ve köyü taşıma kararı aldılar.” şeklinde konuştu.

Tevekli Köyü Muhtarı Veli Ünlü, yetkililerin köyün tamamının taşınmasına karar verdiğini açıkladı.

Bayat ilçesinin yüzde 90’ının heyelan nedeni ile risk altında olduğu öğrenildi.

Çorum-Bayat yolunun girişindeki yaklaşık 1 kilometrelik karayolu da heyelan nedeni ile çöktü. Trafiğe kapatılan çökmüş yolda, ulaşım, tek şeritten sağlanıyor. (ÇORUM)

ÖNCEKİ HABER

Çevik Bir, Erdoğan iki, bir farkı yok!

SONRAKİ HABER

Burdur Gölü ‘taş çölü’ne dönecek!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...