14 Şubat 2016 07:38

BM: Afganistan'da 2015'te 3545 sivil yaşamını yitirdi

Paylaş

BM Afganistan Temsilciliği tarafından hazırlanan 2015 değerlendirme raporunda ülkede sivil kayıpların geçtiğimiz yıl diğer yıllara oranla en yüksek düzeye ulaştığı ifade edildi. BM Afganistan özel temsilcisi Nicholas Haysom 2015 yılında 3 bin 545 sivilin yaşamını yitirdiğini, 7 bin 457 sivilin yaralandığını belirterek bu artışın ve sivil kayıpların kabul edilemez olduğunu belirtti.

BM Afganistan Temsilciliği tarafından hazırlanan değerlendirme raporunda 2015 yılında Taliban ve IŞİD'e bağlı grupların sivil kayıpları gözetmeksizin düzenledikleri kanlı saldırıların bu rakamın artışında önemli etken olduğuna dikkat çekildi.

Saldırılarda yaşamını yitiren 4 kişiden birinin çocuk olduğu vurgulanan raporda, çatışmalarda ölenlerin sayının geçen yıla göre yüzde 15, bombalı saldırıda ölen sivillerin sayısının da yüzde 20 oranında arttığı belirtildi.

Sivil kayıpların yüzde 17'si devlet tarafından yapılan operasyonlarda gerçekleşirken bu oranın yüzde 2’sini ülkede görev yapan yabancı askerlerin neden olduğu sivil kayıplar oluşturuyor. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Anayasa Mahkemesi Abdullah Öcalan’ın 'adil yargılanma' başvurusunu reddetti

SONRAKİ HABER

WhatsApp taciz ve hakaret içerikli mesaj atan hesapları kapatacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...