17 Nisan 2012 09:46

Avustralya Afganistan’dan erken çekiliyor

AVUSTRALYA hükümeti, Afganistan’da NATO’ya bağlı görev yapan Avustralya askerlerini 1 yıl içinde çekeceklerini açıkladı. Avustralya Başbakanı Julia Gillard tarafından yapılan açıklamada, Afganistan’da görev yapan Avustralya birliklerinin, NATO’ya bağlı görev yapan uluslararası barış gücünü

Avustralya Afganistan’dan erken çekiliyor
Paylaş

AVUSTRALYA hükümeti, Afganistan’da NATO’ya bağlı görev yapan Avustralya askerlerini 1 yıl içinde çekeceklerini açıkladı. Avustralya Başbakanı Julia Gillard tarafından yapılan açıklamada, Afganistan’da görev yapan Avustralya birliklerinin, NATO’ya bağlı görev yapan uluslararası barış gücünün ülkeden ayrılacağı 2014 yılından bir yıl önce çekileceği duyuruldu.
Geri çekme işleminin bu yıl içerisinde başlayacağı ve 2013 yılı ortalarında da bitmesi planlanıyor. Söz konusu planlarını NATO’nun mayıs ayındaki toplantısında gündeme getireceklerini belirten Gillard, ülkede görev yapan diğer NATO birliklerinin de daha çok Afgan güvenlik güçlerini eğitmeye yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi.   Afganistan’da 1500 Avustralya askeri bulunuyor. Avustralya hükümetinin açıklaması, Afganistan’da birkaç gün önce yaşanan saldırıların hemen ardından geldi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

İnşaat sektörünün önündeki ‘engeller’ ölüyor

SONRAKİ HABER

Çevik Bir, Erdoğan iki, bir farkı yok!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...