13 Şubat 2016 20:39

ABD, Türkiye’nin YPG’ye bombardımanı durdurmasını istedi

Paylaş

Türkiye’nin Demokratik Suriye Güçleri'ne (DSG) yönelik saldırılarına ilişkin ABD'den açıklama geldi. ABD, Türkiye’den bir an önce saldırılara son vermesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Halep’in kuzeyindeki durumdan endişeli olduklarını belirterek, Türkiye’ye top atışlarına son verme çağrısı yaptı. 

John Kirby, Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyinde YPG kontrolündeki bölgeleri top ateşiyle vurmasının ardından açıklama yaptı. 

Kirby, Suriyeli Kürtleri ve YPG ile ilişkisi olan diğer güçleri bölgedeki karmaşık durumu 'yeni bölge ele geçirme' şeklinde bir avantaja çevirmemeleri konusunda uyardıklarını kaydetti. 

Halep'in kuzeyindeki durumdan endişeli olduklarını ve tüm taraflarla yükselen tansiyonu düşürmek için çalıştıklarını kaydeden Kirby, “Sınırın Türkiye tarafından topçu ateşi yapıldığı haberlerini gördük ve Türkiye’ye böylesi ateşlere son verme çağrısı yaptık.” dedi.

TSK, YPG’nin El Nusra ve Ehrar El Şam’ın elinden aldığı Ezaz'ın Maranaz ve Minih köylerine obüs toplarıyla saldırmıştı. (CİHAN)

ÖNCEKİ HABER

Suudi Arabistan IŞİD’le mücadele kapsamında İncirlik'e savaş uçağı gönderildiğini açıkladı

SONRAKİ HABER

Medvedev: Soğuk Savaş'a döndük

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...