13 Şubat 2016 11:30

HDP: Demokrasi cephesi güçlendirilmek zorunda

Paylaş

“Gerçekler asla gizlenemez, insanlık suçları cezasız kalmaz” başlığıyla yayımlanan HDP PM sonuç bildirgesinde, "Saray-AKP iktidarının her türlü çetelerle kurduğu ittifaka karşı Türkiye’de yaşamanın tek yolunun 'demokrasi cephesi'nin güçlendirilmesi" olduğu belirtildi.

HDP Parti Meclisinin (PM) 11-12 Şubat tarihleri arasında düzenlendiği iki günlük toplantının sonuç bildirgesinde son altı ayda 7 kentin 20 ilçesinde onlarca mahalleyi kapsayacak şekilde 56 kez ilan edilen sokağa çıkma yasaklarının toplamda 377 günü bulduğu, en az 1 milyon 370 bin kişiyi etkilediği ve sadece uygulanan ablukalarda yüzlerce sivil yurttaşın katledildiği  belirtildi.

“Silopi, Sur ve Cizre’de ise tam bir insanlık suçu ortamı oluşmuştur” ifadesinin kullanıldığı bildirgede “Cizre’de bugün için bilinen tek gerçek, Saray-AKP iktidarının faşizan ve insanlık dışı saldırılarına karşı direnenlere yönelik toplu katliamın yapıldığı, cenazelerin sokaklara ve evlerin bodrumlarına bırakıldığıdır” denildi. Bildirgede  “Karşımızda hukuktan, ahlaktan, insanlıktan anlayan bir siyasi anlayış yok; iktidarı için her şeyi mübah gören bir anlayış var. Muktedirlerin mutlak iktidar olmaması için bugün yapılacak tek şey direnmek ve mücadele etmektir. Çünkü bizler biliyoruz ki, zulümle abad olunmaz. Bu devir de, zalimin zulmü de geçer. Kendimizi, kendi gücümüzü unutmayacağız. Günbegün emekle var ettiğimiz hayatın gücünü unutmayacağız. Umudu unutmayacağız. Umut, kendi vicdanımızdadır. Umut, hep beraber var edeceğimiz dayanışmada; geleceğimizi bu mücadele ve anlayış üzerine kurmaktadır.” ifadesine yer verildi. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

NATO ve savaş kışkırtıcılığı, Münih'te protesto edildi

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: DİSK Genel Kurulunda alçakça sloganlar atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...