17 Nisan 2012 09:39

Siyaset sahnesinde 28 şubat polemikleri

Başbakan Erdoğan partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu’ya, “Sen 28 Şubatçılar tarafından göreve atanan bürokratsın” dedi. “28 Şubat mağduruyum” diyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’ya tepki gösteren Başbakan Erdoğan, “Sen 28 Şubatçılar tarafından yeni

Siyaset sahnesinde 28 şubat polemikleri
Paylaş

Erdoğan konuşmasında, “Kendi il belediyelerinde birbirini yolsuzlukla itam edenler bunu perdelemek için bize çamur atıyorlar. Kayseri’de mahkemenin kararı ortadır. Fatih Projesi’nde kaliteli bir eğitim görüyoruz. Son derece modern bir eğitim sistemi görüyoruz. Gözlerini rant hırsı bürümüş. Yolsuzluk görmek istiyorlarsa kendi partilerine, aynaya bakmalarını tavsiye ediyorum” dedi.

Sağlıkta cumhuriyet tarihinde görülmemiş bir devrim gerçekleştirdiklerini öne süren Erdoğan, “Eksiklikleri gidermemiz gerektiğinin bilincindeyim. Paletli ambulanslar, helikopter ambulanslar sayesinde dağ köylerinden hastalarımızı alabiliyoruz. Adalet sarayları dudak uçuklatıyor” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hiçbir güç ve makam TBMM’nin, milletin iradesi üzerinde değildir. Müdahale dönemlerinde her bir ferdiyle büyük faturalar ödemiştir. 28 Şubatta kendi iradesini millet iradesinin üzerinde görenler bu millete en büyük kötülüğü yapmıştır. Müdahaleler Türkiye’yi geriye götürmüştür. Hiç kimsenin yaptığı yanlış yanına kâr kalmayacaktır. 12 Eylül müdahalesi bugün nihayet sanık sandalyesindedir. Bin yıl değil, 15 yıl geçmiş olsa da 28 Şubat sanık sandalyesine oturmuştur. 28 Şubatta önce milletim zarar gördü. Ben cezaevine o talimatlarla girdim. Bir şiirden dolayı bir belediye başkanı hapse atılır mı? Bu oralardan gelen talimatla oldu. Türkiye’de demokrasi, hukuk güç kazanmıştır.”

Konuşmasında CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’ya yer veren Erdoğan şunları söyledi:
“Kemal Kılıçdaroğlu ‘MGK kararlarına imza atanlar içinde Cumhurbaşkanı Gül de var’ dedi. Çamur siyaseti görmek isteyen varsa bu ifadelere baksın. Sayın Cumhurbaşkanı ‘Ben MGK’ye katılmadım, imzam yok’ dedi. Sen 28 Şubat mağduru değil, 28 Şubatçılar tarafından yeniden göreve atanan bir bürokratsın. Kılıçdaroğlu, CHP’nin tarihini aklayacağım derken boğazına kadar suya battı. Kılıçdaroğlu, yasaklanan kitaplardaki o duaların ayet olmadığını bilmiyor. Son dönemlerde dini konulara merak saldın, şevkini kırmak istemiyorum. Böyle bir genel başkanla Allah CHP’ye akıl versin.”

KILIÇDAROĞLU YANIT VERDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.
Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:
“Diyanet İşleri Başkanlığının yayını söylüyor. Savaşa gidecek, şehit gidecek bu asker camide yatıp kalkıyor. Sen dönüyorsun millete diyorsun ki ‘Buraları ahır yaptılar.’ Biraz o şehitlere saygı olur.Yalan makinası diyordum, samimi söylüyorum makinayı da geçti.
Doğruları söylemek yalnızca bana düşmez. Diyanet İşleri Başkanını da göreve çağırıyorum
Sizin ansiklopediniz söylüyor bunu. Neden sesinizi çıkarmıyorsunuz siyasi ahlak çok önemlidir. Yalan üretiyorsunuz. Ölülerden ne istiyorsunuz.

BELGESİZ KONUŞMADIM

Hayatımın her döneminde yolsuzluklarla mücadele ettim.
CHP’li olsun olmasın elini vicdanına koyan her vatandaş söyler şunu. Bir yerde yolsuzluk varsa Kemal Kılıçdaroğlu dile getiriyorsa bir şey vardır. Belgesiz hiç iddiada bulunmadım
Devlette 27 yılı aşkın süre görev yaptım. Bir müfettiş ordusu görevlendirdiler. Bir şey bulabilir miyiz diye.
Benim genel müdürlük yaptığım dönemdeki tüm ihaleleri inceliyorlar. Sonunda ‘Konu hakkında işlem yapılacak bir şey bulunmadığı’ yazıyor.
Bunlar benim müfettişlerim değil.

ÇELİK VAN’A BİLE GİDEMİYOR

Okul yaptık, yol yaptık. Hırsızlık olsa yapılır mıydı diyorsun. Geçen yıl okul yapmak için verilen paraları yandaşlarına peşkeş çektiğini ispat etmedim mi Mecliste. Hüseyin Çelik bakandı. O Hüseyin Çelik bakan değil. Şimdi Van’a bile gidemiyor. Bu Recep Tayyip Erdoğan seçim meydanlarında ne söyledi: Bizim etrafımızda yolsuzluk yapanlar yok dedi. Demek ki yolsuzluk yapanları sen temizledin.

BAHÇELİ: 27 NİSAN PAS GEÇİLMESİN

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin gündeminde de 28 Şubat tutuklamaları vardı. 28 Şubatla ilgili soruşturmanın objektif ve adil bir şekilde sürdürülmesi ve arkasından da sonuca erdirilmesinin büyük önem taşıdığını savunan Bahçeli, “Darbelerden hesap sorulurken, 27 Nisanın pas geçilmesi bize göre tesadüf değildir. Bu işin içinde bir bit yeniği ve açığa çıkarılması gereken taraflar vardır. Dolmabahçe’de hangi vaatler verilmiş, hangi sözler karşılıklı olarak iletilmiştir?​” diye sordu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye’de şiddet uygulamayan bölge yok

SONRAKİ HABER

Meclis darbeleri araştıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...