13 Şubat 2016 08:36

Antep'te 12 tutuklama, Birecik'te 13 gözaltı

Paylaş

Gaziantep'te gözaltına alınan 13 öğrenciden 12'si tutuklandı, Urfa'nın Birecik ilçesinde DBP yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 13 kişi gözaltına alındı.

Antep'te 10 Şubat'ta yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan üniversite öğrencileri dün akşam saatlerinde Antep Adliyesi'ne çıkarıldı. Savcıya ifade veren öğrenciler, "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye ifade veren öğrencilerden Ali Bakır adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, 12 öğrenci ise aynı iddiayla tutuklanıp Antep H Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

BİRECİK'TE 13 GÖZALTI

Urfa'nın Birecik ilçesinde ise sabah saatlerinde kırsal ve merkez mahallelerinde polis ile jandarmanın yaptığı ev baskınlarında DBP eski İlçe Eş Başkanı Ahmet Kılıç, DBP ilçe yöneticisi Halil Genç, Belediye Meclis Üyesi Bozan Karayılan, Fırat Kültür Merkezi çalışanları Selahattin Algaç ve Mehmet Yaşar ile Hüseyin Gökdoğan, Nuh Karadağ, Atilla Yavuz, Mustafa Şahin, Mahmut Arıkan, Seydi Kayabaş, Tahir Yıldız ve Mahmut Korkmazer gözaltına alındı.

13 kişinin açıklama ve protesto yürüyüşlerine katıldıkları için gözaltına alındıkları öğrenildi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Çukurca'da HDP ve DBP ilçe eş başkanları gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Arka Bahçe’de bu hafta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...