13 Şubat 2016 08:28

Çukurca'da HDP ve DBP ilçe eş başkanları gözaltına alındı

Paylaş

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bu sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında HDP ve DBP ilçe eş başkanları Halime Şimşek ve Garibe Çetin'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.  Dün de Çukurca Savcılığı'na ifade vermeye giden iki kişi tutuklandı.

Yenimahalle ve Emir Şaban mahallelerinde bulunan evlere sabah saatlerinde eş zamanlı baskınlar yapıldı. Baskınlarda aralarında HDP ve DBP ilçe eş başkanları Halime Şimşek ve Garibe Çetin'in de bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Kobanê eylemlerine katıldıklarına dair görüntüleri bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Halime Şimşek, Garibe Çetin, Cebrail Erdemir, Cengiz Atak, Savaş Altay, Cennet Ayar ve Şaban Döner, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. HDP ve DBP Hakkari il örgütlerinin düzenlediği yürüyüşte gözaltına alınan Hacı Sevi, Şahin Koç, Hasan Erkaya ve Rabia Keskin'in ise Hakkari Emniyeti'nde tutulduğu öğrenildi.

Öte yandan dün ifade vermek için Çukurca Savcılığı'na giden Kerim Özkan ile İsmet Çınar isimli 2 yurttaş da, "örgüte yardım etmek" iddiasıyla tutuklanarak, Hakkari Kapalı Cezaevi'ne gönderildi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tarsus'ta HDP temsilciliği saldırıya uğradı

SONRAKİ HABER

Antep'te 12 tutuklama, Birecik'te 13 gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...