13 Şubat 2016 04:28

Adana’da kaçan genci vuran polise beraat

Paylaş

Volkan PEKAL
Adana

Adana’da hakkındaki tutuklama kararının ardından sağlık kontrolüne götürüldüğü sırada kaçtığı iddia edilen Serkan Ünal’ı vuran polis beraat etti. Adana 2. Ağır Ceza Mahkemesinde, 9 Şubat tarihinde görülen duruşmada, mahkeme heyeti, sanık polisin kanunlara uygun şekilde ateş ettiğini savundu. Ünal ailesi ise karara itiraz edeceklerini söyledi.

Geçtiğimiz yıl yaşanan olayda, hakkında verilen adli kontrol tedbirini ihlal ettiği gerekçesiyle yeniden tutuklanan 23 yaşındaki Serkan Ünal’ın, sağlık kontrolü için götürüldüğü Adana Devlet Hastanesinden kaçmaya çalıştığı, bu sırada polis tarafından ‘dur’ ihtarına uymadığı iddiasıyla vurulduğu ileri sürülmüştü.

DÖRT KİŞİ BİR ÇOCUĞU YAKALAYAMAZ MIYDI?

Karara tepki gösteren baba Servet Ünal, “Adam vurmak bu kadar basit mi? Dört tane polis bir çocuğu yakalayamaz mıydı?” diye tepki göstererek polisin kurşun sıkmalarına gerek olmadığını söyledi. Sanığın kurşunun yerden sektiğini iddia ettiğini aktaran Ünal, karara itiraz edeceklerini söyledi. Ailenin Avukatı Sevil Aracı da, davanın çok açık bir biçimde yaşam hakkının ihlali niteliği taşıdığını belirterek,  “Serkan kaçma teşebbüsünde bulunmuş olsa dahi onun yakalanması için vurulmasını, öldürülmesini gerektirir bir durum asla yoktur. Polisin muamelesi ölçülü olmak zorundadır. Silah kullanılacak olsa dahi hayati tehlikeye sebep olmayacak şekilde kullanılması gerekirdi” dedi. Anayasa’nın 17. ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi 2’inci maddesinin devletin yurttaşının yaşam hakkını korumakla yükümlü tuttuğunu hatırlatan Aracı, “Kanunla ancak zorunlu durumlarda silah kullanma yetkisi verilebilir ve silah kullanabilmek için yetkililerin silah kullanma dışında başka olanaklarının kalmaması gerekir. Olayda böyle bir durum yoktur” dedi. Serkan Ünal’ın ağır cezalık bir suçu dahi olmadığını ifade eden Aracı,  “Kaçsa dahi her şekilde daha sonra yakalanması mümkündür. Bu pozisyondaki birinin yakalanmak adına öldürülmesi asla kabul edilemez. Serkan’ın görme özürlü annesi ve tüm yakınları bu olay nedeni ile çok büyük acılar yaşamıştır” dedi.

ÖNCEKİ HABER

42 intihar yeterince gösterişli mi?

SONRAKİ HABER

Ablukanın yarattığı tahribat: 3.5 yaşındaki çocuk salondaki halının dışına çıkmaya korkuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...