12 Şubat 2016 11:33

Bodrumdan çıkan cenazeler Urfa ve Habur’a gönderildi

Paylaş

Cizre'de devlet güçlerinin yaralıların mahsur kaldığı binalara saldırısında öldürülenlerden 31 kişinin cenazesi daha, dün Cizre Devlet Hastanesine kaldırıldı. Cenazelerin bir kısmı dün akşam saatlerinde Silopi ilçesi Habur sınır kapısında bulunan soğuk hava deposuna kaldırıldı. Otopsilerin de burada yapılacağı öğrenildi.

20 kişinin cenazesi de Urfa’ya götürüldü. Cenazelerin Urfa Adli Tıp Kurumuna birer birer getirilip otopsi yapıldıktan sonra tekrar hastane morglarına götürülmeleri bekleniyor. Dün de Urfa’ya 8 cenaze getirilmiş otopsi işlemlerinden sonra Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderilmişti.

Cudi Mahallesi Bostancı Sokak’ta bulunan ilk vahşet bodrumunda hastaneye kaldırılamadığı için yaşamını yitiren 7 cenazenin yanı sıra 15 yaralı ve 9 kişi bulunuyordu. Aynı mahallede Narin Sokak’ta bulunan ve devlet güçlerinin saldırdığı ikinci vahşet bodrumunda ise 10 cenaze ve 52 yaralının olduğu biliniyordu. Sur Mahallesi’nde 45 yaralının bulunduğu eve yapılan saldırıda 22 kişi yaşamını yitirmiş, 23 yaralı ise hastaneye kaldırılmayı bekliyordu. Toplam 149 kişinin bulunduğu bu üç binanın bulunduğu bölgeden şimdiye kadar 82 cenaze çıkartıldı.

KİMSE ÇIĞLIĞIMIZI DUYMADI

Cizre’deki bodrumlardan öldürüldükten sonra cenazeleri Habur Sınır Kapısı’na getirilen 36 cenaze arasında kendi çocukları olabileceğini düşünen 22 aile Silopi’ye geçti. Bodrumda mahsur kalan yaralılardan Mahsum Erdoğan’ın annesi Hediye Erdoğan, “Kadınları katlederek çıplak bedenlerini teşhir ettiler. O fotoğrafları gördükten sonra oğlumun cenazesini unuttum” dedi. Bodrumdaki yaralılardan Muharrem Erbek’in annesi Ayşe Erbek ise “Çocuklarımızın bodrumdan sağ çıkması için tüm dünyaya seslendik. Kimse çığlığımızı duymadı. Erdoğan ve ona destek veren herkes bu katliamların sorumlusudur” dedi. Cenazelerimize bile tahammül edemiyorlar. Erdoğan iyi bilsin ki katledilen insanlar onurlarıyla anılacak ama Erdoğan yaptığı katliamlarla anılacak” dedi.

OTOPSİ GİZLİ Mİ YAPILIYOR?

Habur Sınır Kapısı’na gelerek cenazeleri teşhis etmek isteyen 22 aile ise gerekçesiz biçimde engellendi. Yetkililerle görüşen İHD Şırnak Şube Başkanı Emirhan Uysal, yanlarında bulunan Adli Tıp Kurumu’nda görevli doktor ile birlikte otopsi işlemlerine katılmak istediklerini iletti, ancak bu talep reddedildi. HDP Milletvekili Birlik “Aileler çocuklarını teşhis etmek istiyor ve avukatlar da yasaların kendilerine verdiği bir hakka dayanarak otopsiye girmek istiyor. Ancak hukuksuz bir şekilde bekletiliyoruz. Çok açık ki, yaptıkları infazların, katliamların üzerini örtmek istiyorlar” dedi. (Şırnak/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Tavan fiyat uygulamasının et fiyatını düşürmesi hayal!

SONRAKİ HABER

'2016 bütçesi sermaye, savaş ve darbe bütçesidir'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...