12 Şubat 2016 11:21

Tavan fiyat uygulamasının et fiyatını düşürmesi hayal!

Paylaş

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının başlattığı et ve kıyma fiyatlarında tavan fiyat uygulamasına ilişkin, ziraat mühendisi olan, CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal’dan eleştiri geldi.

Sarıbal, yaptığı yazılı açıklamada, yurt dışından tonlarca et ithal edildiğini ve bunun bir çözüm olmayacağını, kuşbaşı et fiyatının 34 lira, kıyma fiyatının ise 32 lira olacağını açıklayan Bakan Faruk Çelik’in hayal dünyasında yaşadığını söyledi.

Sarıbal, etten katma değer vergisinin kaldırılması gerektiğini, aksi takdirde halkın asla ucuz et tüketemeyeceğini belirtti. Sağlıklı et tüketmek isteyen ailelerin kıymayı 40 liraya, eti ise 45-50 liraya alabildiğinin altını çizdi.

İthal edilen etlerle bu sorunların çözülemeyeceğine değinen milletvekili ithal karkas ette yüzde 8 KDV uygulandığını, ayrıca etin zamanla ağırlığını kaybetmesi ve kemik ağırlığı nedeniyle toplamda yüzde 24 kayıp yaşandığını vurguladı.

İTHALAT ÇÖZÜM OLAMAZ

Bakanlığın et sorununu çözmek için 300 bin ton et ve 4 milyon hayvan ithal ettiğini ve bunlara 4 milyar dolar harcadığını vurgulayan Sarıbal, dışarıdan et ithal edip Et Balık Kurumunda kestirmenin çözüm olmayacağına değindi.

CHP Bursa Milletvekili Sarıbal, “Sorunu üretenler, sorunu çözemezler” diyerek sözlerini noktaladı. (İSTANBUL)

ÖNCEKİ HABER

Boğaziçi’nin asırlık tiyatro salonu yenilendi

SONRAKİ HABER

Bodrumdan çıkan cenazeler Urfa ve Habur’a gönderildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa