12 Şubat 2016 10:31

Beyoğlu'da 5 katlı bir bina çöktü!

Paylaş

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi, Tarlabaşı Bulvarı yakınındaki Kurabiye Sokak'ta bulunan 5 katlı bir bina çöktü. Binanın daha önce boşaltıldığı ve içerisinde kimsenin olmadığı belirtildi. Binada, Beyoğlu'nun en ünlü köftecilerinden 'Köfteci Hüseyin' ve 'Kallavi Meyhane' de bulunuyordu.

Görgü tanıklarının ifadesine göre bina, sağanak yağış başladığında 'çatırdamaya' başladı. Binanın zemin katındaki Köfteci Hüseyin'de ve yan binanın giriş katındaki Kallavi Restoran'da oturanlar hemen dışarı çıktı. İçerden çıkanlar sesin nereden geldiğini anlamaya çalışılırken yaklaşık 15 dakika içinde saat 14.30 sıralarında bina arka tarafında bulunan otoparka doğru çöktü. 16 numarada bulunan bitişik bina ise hasar aldı.

Bir süredir tadilatın devam ettiği binanın 1. katında da pansiyon bulunduğu öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI: BİNA DEPO OLARAK KULLANILIYORDU

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, olay sonrası yaptığı ilk açıklamada "Bölgede bu tip işlerle sık sık muhatap olduğumuz için insanlar çok çabuk algılayabiliyorlar. Arkadaki otoparkçılar binadaki sarsıntıyı hissedip etrafındakileri uyarmışlar ve binanın çevresini boşaltma suretiyle büyük bir faciayı önlemişler. Aldığımız bilgilere göre yaralı yok, zaten bina depo olarak kullanılıyordu. Ayrıntıları sizinle paylaşacağız. Bina depo olarak kullanılıyordu." dedi.

VALİ: KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN NE KADAR GEREKLİ OLDUĞUNU GÖRÜYORUZ

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise, olay yerinden yaptığı açıklamada, her ihtimale karşı arama yapılacağını belirterek şöyle konuştu:

"Bugün öğleden sonra iki bloktan oluşan bina çöktü. İlk bilgilere göre, şu anda içeride kimse yok. Herkes çökmeden önce binadan çıkarılmış. Ama yine de ekiplerimiz arama yapacaklar. Temennimiz çöken binada ölü veya yaralı olmamasıdır. Çöken bu binalar, kentsel dönüşümün de ne gerekli olduğunu gösteriyor. Binanın bir bloğu otel olarak kullanılıyormuş. Diğeri de otopark olarak kullanılıyormuş. Otelde iki müşteri varmış. Zaten biri dışarıdaymış, diğeri de uyarılarak dışarı çıkartılmış. Binanın altında bir köfteci olduğu da gelen bilgiler arasında." (HABER MERKEZİ)

BİNANIN YIKILDIĞI AN

ÖNCEKİ HABER

The Independent basılı yayınına son veriyor

SONRAKİ HABER

Yeni Şafak ve Akit'e saldırıyı 'Aziz Güler Özgürlük Gücü Milis Örgütü' üstlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...