12 Şubat 2016 10:11

Yüksekdağ: Bu suçu örtecek bir giysi yok!

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Cizre’de öldürülen bir kadının cenazesinin, işkence edilerek çıplak bir şekilde teşhir edilmesini ‘alçakça bir saldırı’ olarak tanımladı. Çekilen fotoğrafın ülkeyi vahşet ile yönetmeye çalışan siyasi iktidarın ürünü olduğunu söyleyen Yüksekdağ, 'Bir Türk kadını olarak, Türklük adına işlenen bu katliama, alçakça vahşete sessiz kalmayı kendime zul sayarım, hakaret sayarım. Ben böyle bir Türklüğün mensubu değilim' dedi.

Paylaş

HDP Kadın Meclisi, Cizre’de devlet güçlerince öldürülen bir kadınının cenazesine işkence edilerek, bedeninin çıplak bir şekilde teşhir edilmesine ilişkin Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ ve bazı kadın vekillerin katılımı ile parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Yüksekdağ, benzer bir vahşetin daha önce de Muş’un Varto ilçesinde 10 Ağustos’ta yaşamını yitiren YJA Star gerillası Kevser Eltürk’e (Ekin Wan) yapıldığını hatırlattı.

UTANÇ FOTOĞRAFI

Bu yapılanların ülkeyi yönetenlerin ‘utanç fotoğrafı’ olarak tarihe geçtiğini söyleyen Yüksekdağ, “Katledilen bir kadının cenazesine aşağılık bir uygulamayla işkence edip teşhir ettiler. Bu fotoğraf savaşla, vahşetle yönetmeye çalışan siyasi iktidarın utancıdır. Aylar önce Hacı Lokman Birlik katledilerek, cenazesi tankların arkasında sürüklendi. Yaşanan zulüm ve işkence siyasi iktidar için yeterli olmadı” dedi. Yüksekdağ, konuşması sırasında cenazesi teşhir edilen kadına ait fotoğrafı da göstererek, “Fotoğraflar devlet güçlerinin ve güvenlik adı altında vahşet yapan çetelerin uygulamalarıdır. İnsanlığını yitirmiş bir siyasetin ürünüdür. Devlet ve zalimler zulme soyunduğunda biz kadınlar direnişi giyiniriz” dedi.

‘ORADAKİ SARAY ZULMÜNÜN ÇIPLAKLIĞIDIR’

“Onların işledikleri hiçbir suçu örtecek perdeleyecek giysi icat edilmedi” diyen Yüksekdağ, “Bu suçları, bu aşağılık saldırıları örtecek tek bir giysi yoktur. Bugün çıplak olan katlettikleri kadının bedeni değildir. Bugün Saray zulmünün çıplaklığı bütün dünyanın önünde teşhir oluyor” dedi.

‘ŞIRNAK VALİSİ YALAN SÖYLÜYOR’

Görüntülerin Jandarma Özel Harekat ve Polis Özel Harekat adreslerinden paylaşılan görüntüler odluğunu belirten Yüksekdağ, “Şırnak Valisi utanmadan, ar duymadan bu görüntülerin Cizre’den olmadığını ve devletin Cizre’deki başarısına gölge düşürülmeye çalışıldığını söyledi. Hem yalan hem de arsızlık. Cizre’de başarı dedikleri gerçek bu vahşettir, bu alçaklıktır” dedi. . Bu vahşetin yaşamamızı kuşatmasına izin vermeyeceğiz. Dün Efkan Ala, 'Cizre'de başarılı operasyon düzenlediklerini ve sona erdiğini' söyledi.
'Kadınların laneti sizi rahat bırakmayacak'

‘BÖYLE BİR TÜRKLÜĞÜN MENSUBU DEĞİLİM’

Yüksekdağ, “Bu vahşetle, kirli saldırılarla ve siyasetle her gün Türk ulusal değerleri kutsallık haresiyle sunulan vatani değer ve kavramlar her birisi çürüyor ve çürütülüyor. Ben böyle bir Türklüğün mensubu değilim. Ben bir Türk kadını olarak, Türklük adına işlenen bu katliama, alçakça vahşete sessiz kalmaya kendime zul sayarım, hakaret sayarım. Bu iğrenç saldırıları düzenleyenler ‘biz bunu Türklük adına işledik, bu vatan savunmasıdır’ diyorlar. Kürt halkı biçare değil, kendi onuruna değerlerine sonuna kadar sahip çıkmış, çıkacak. Büyük bir halk direnişi gösterecek seviyeye ve örgütlülüğe sahip” dedi.

‘HALKLAR SESİZ KALMAMALI’

“Çürüme böyle başlar ve bugün çürümenin en tehlikeli, en keskin bir göstergesiyle karşı karşıyadır Türk halkı ve Türkiye halkı” diyen Yüksekdağ, “Bugün hiçbir ulusal, mezhepsel tanım ve kavrama saplanıp kalmadan, kendimizi bunlarla sınırlamadan Türk, Çerkez, Arap, Kürt olsak kim olursak olalım, böyle bir aşağılık uygulama ve saldırıya layık değiliz. Yine hangi ulustan, dinden, inançtan olursak olalım böyle bir zulme itiraz etmeliyiz. Katlettikleri, sergiledikleri bütün Türkiye kadınlarının değerleridir. Kadınlar bu değerlerimizin asla ve asla böyle vahşetle hedef alınmasına izin vermemelidir. Cizre’de katledilen kadınların şahsında büyük kadın direnişine katılmalıdır” şeklinde konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Renault patronu bu kez iş müfettişlerini devreye soktu

SONRAKİ HABER

The Independent basılı yayınına son veriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...