11 Şubat 2016 16:50

Cizre'deki 25 yaralı için AİHM'e başvuru

Cizre'de bir binada bulunan 25 yaralı için dün AYM'ye yapılan tedbir başvurusuna ilişkin herhangi bir karar çıkmazken, İHD Genel Başkanı Öztürk Türdoğan, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu.

Paylaş

İnsan Hakları Derneği (İHD) Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Cizre'deki bir bodrumda bulunan yaralı 25 kişi için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) tedbir talebiyle başvuru yapmıştı. Başvuruya karşılık aynı gün "ara karar" alan ve Şırnak Valiliği'nden bilgilendirme isteyen AYM, hala bir karar almadı. Yaşam hakkı söz konusu olduğundan AYM'nin bugün akşam saatlerine kadar bir karar alması gerekiyordu. AYM'nin bir karar almaması üzerine Türkdoğan, 25 yaralı için, faks yoluyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) "tedbir talebiyle" başvuru yaptı. Türkdoğan, yaralıların durumlarının ağır olması ve yaşam hakkının söz konusu olduğunu vurgularken, AİHM'den yarın kararı bildirmesini istedi.

Yaralı başvurucuların isimleri şu şekilde: "Derya Koç, İbrahim İvrendi, Lokman Bilgiç, Murat Keskin, Sinan Kaya, Fırat Marda, Orhan Tunç, Meryem Akyol, Mürsel Dalmış, Star Öztürk, Murat Tunç, Abdülselam Turgut, Fatma Demir, Emek Aydın, Mesut Özer, Abdullah Özgür, Agit Aydın, Barış Ağadır, Sahip Edip ve soy ismi öğrenilemeyen Ferhat ismili kişi ile isimleri öğrenilemeyen diğer 5 kişi" (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Rusya Başbakanı Medvedev: Kara harekatı dünya savaşına neden olabilir

SONRAKİ HABER

Gazeteci Nazım Daştan tutuklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...