11 Şubat 2016 12:22

Liseliler Özgecan için sokaktaydı

Paylaş

Adana Liseli Kadın Komiteleri  Özgecan Aslan’ın geçen yıl Tarsus'ta canice katledilmesinin yıl dönümü nedeniyle İnönü Parkı'nda eylem gerçekleştirdi. Açıklama sonrası şiirler okunup beş dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi. Kadın cinayetlerine indirimlerin kaldırılmasını talep eden kadınlar beyaz kefen giyerek kadın cinayetlerini protesto etti.

Bu yıl içerisinde yüzlerce kadın erkekler tarafından öldürüldüğünü ifade eden Gülben, "binlercesi tacize,tecavüze şiddete maruz kaldı.Bizle öfkeliyiz .Çünkü her gün hunharca ve umarsızca öldürülüyoruz" dedi.

Basın açıklamasını Gülben Arıcı okudu. Yasaların kadın katili erkekleri korumaktan başka bir işe yaramadığını dile getiren Arıcı, "Kadınlara yönelik her nefret söylemiyle bu katliama ortak oluyor.Genç kadınlar olarak potansiyel birer tecavüz nesnesi olarak görüşüyoruz. Okulda sınıfta evde sokakta cinsiyetçi mekanizmalarınızla sürekli aşağılanıyoruz. Eğitim hakkımız elimizden alınıyor. Ama biz kaderimize boyun eğmekten kabullenmekten çoktan vazgeçtik."dedi. "Bizler yakmakla bitiremediğiniz kadınlarız" diyen Gülben, kadınlar olarak yaşam haklarına sahip çıkacaklarını söyledi.Gülben, "Okulları sokakları özgürleştirene kadar mücadele içerisinde olacağız.’’dedi. (Adana EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Akbank Kısa Film Yarışmasında öneleme sonuçları belli oldu

SONRAKİ HABER

Kendisinden ayrılmak isteyen 16 yaşındaki sevgilisini tüfekle vurarak öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...