11 Şubat 2016 12:15

Oyuncu Nezih Tuncay hastaneye kaldırıldı

Paylaş

Devekuşu Kabare’nin önemli oyuncularından Nezih Tuncay hastaneye kaldırıldı. Şarkıcı Onur Akay, 71 yaşındaki Sanatçının hastanede çekilen fotoğraflarını Twitter hesabından paylaştı. 

Akay, paylaştığı fotoğraflarla sanat camiasına sitem etti; “Yeşilçam’ın usta oyuncularından Nezih Tuncay, Yalova Devlet Hastanesi’nde yatıyor! Sanatçı dostları nerede? İşte Nezih Tuncay’ın, 2014 yılında bir belediye otobüsünde ve en son hastanede çekilmiş fotoğrafları… Bu kareler, Türkiye'de emektar oyuncuların dramını gözler önüne seriyor! Tuncay, sanki mutsuzluğun başrolünde oynuyor. Sağlık durumu iyi olmayan değerli sanatçımız için dualarınızı eksik etmeyin.” dedi.

NEZİH TUNCAY KİMDİR?

1945 yılında İstanbul’da doğan Nezih Tuncay, 1965 yılında Avni Dilligil Tiyatrosu'nda sanat hayatına başladı. Arena Tiyatrosu, Sezer Sezin Tiyatrosu, Mücap Ofluoğlu Tiyatrosu ve Lale Oraloğlu Tiyatrosu'nda çalışanm sanatçı, Haldun Taner'in öncülüğünde Ahmet Gülhan, Zeki Alasya ve Metin Akpınar tarafından kurulan tiyatro topluluğu Devekuşu Kabare’de yer aldı. Tuncay, Mahallenin Muhtarları, Rus Gelin ve Yaprak Dökümü gibi çok sayıda dizide ve birçok sinema filminde de oynadı. Nezih Tuncay, bugün vizyona girecek “Dünyanın En Güzel Kokusu” isimli filmde de rol aldı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bursa sanatçılarını unutmadı

SONRAKİ HABER

Akbank Kısa Film Yarışmasında öneleme sonuçları belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...