11 Şubat 2016 11:07

Özgür Gazeteciler Cemiyeti: Aktaş’ın başına geleceklerden hükümet sorumludur

Paylaş

Özgür Gazeteciler Cemiyeti (ÖGC) Cizre’de bulunan Azadîya Welat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’tan hala haber alınamadığını belirterek acil bir basın açıklaması gerçekleştirdi. ÖGC Eş Başkanı Hakkı Boltan, “Cizre’de yaralı olarak bilinen  Azadîya Welat  Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’tan hala haber alamıyoruz. Aktaş’ın akıbeti ne olursa olsun sorumlusu hükümettir” dedi. 

Diyarbakır’da Azadîya Welat gazetesi önünde bir araya gelen ÖGC üyeleri Kürtçe “Gerçekler karanlıkta kalmayacak”, “Özgür basın susturulamaz” dövizleri taşıdı. Açıklamaya Haber Nöbeti’nden Diyarbakır’a gelen gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat, BirGün Gazetesi Editörü Zeynep Yüncüler, gazetemiz Yazarı Fehim Işık, SoL Portal Editörü Mesut Bayram ve Gazeteci Tuğba Tekerek de katılarak destek verdi. 

‘GAZETECİLERE YAKLAŞIM KAYGI VERİCİ’

Burada açıklamayı ÖGC Eş Başkanı Hakkı Boltan yaptı. Boltan, “AKP hükümetinin  Kürdistan’da uyguladığı özel savaş konsepti ile günbegün Kürdistan’da sivil ölümleri artıyor. Temizlik operasyonu adı altında devlet güçleri direkt olarak katliamlar gerçekleştiriyor. Doğruları paylaşan basını çalışanlarını darp ederek, gözaltına alarak, tutuklayarak susturmaya çalışıyor” diye konuştu. Katliamların Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun emriyle ‘temizlik’ adı altında yapıldığını ifade eden Boltan, bu sürece sessiz kalmadıklarını belirterek tepki gösterdi. Gerçekleri halka ulaştırmak için gazetecilerin o bölgelerde haber yaptığını ifade eden Boltan, gazetecilere yönelik yaklaşımın da kaygı verici boyutlara ulaştığını söyledi. 

AKTAŞ’TAN HALA HABER ALINAMIYOR

Azadîya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’tan haber alınamadığını belirten Boltan şöyle konuştu: “Cizre’de bodrum katında insanlar ‘terörist' olarak adlandırılıp katlediliyor. Cizre’de yaralı olarak bilinen Azadîya Welat Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş’tan hala haber alamıyoruz. Aktaş’ın akıbeti ne olursa olsun sorumlusu hükümettir. Gözaltına alınan arkadaşlarımız Nazım Daştan ve Feyyaz İmrak’ın derhal bırakılmasını talep ediyoruz. Biz sonuna kadar gerçeklerin takipçisi ve sesi olacağız. Özgür Basın olduğu müddetçe kimse gerçekleri susturamaz” 

BÖLGE ÖZGÜR OLMAZSA BATI DA ÖZGÜR OLMAZ

Haber Nöbeti adına konuşan Fatih Polat ise, “Bizler buradaki meslektaşlarımızla birlikte olmak ve beraber omuz omuza haber yapmak için geldik. Meslektaşlarımızın kafasına silah dayanması ve kurşunların hedefi olması bizi tedirgin ediyor. Burada tek bir gazetecinin özgür olmaması bizim de batıda özgür olmadığımız anlamına geliyor. Bu nedenle buradayız” dedi.  

Rohat Aktaş’ın akıbetinden endişe duyduklarını ve yetkililerin bu konuda bir an önce açıklama yapması gerektiğini belirten Polat şöyle devam etti: “Diğer taraftan dünya basın tarihine geçecek bir tutuklama furyasıyla karşılaşmış durumdayız. Bu konuda da üyesi olduğumuz meslek örgütleri dünya ölçeğinde kamuoyu oluşturuyor. Ancak bu tutumun bir an önce son bulması ve gözaltına alınan gazetecilerin de serbest bırakılması gerekiyor. Bizler dayanışmayı sürdüreceğiz. Gazetecileri de konuya sessiz kalmama ve dayanışma gösterme çağrısı yapıyorum” (Diyarbakır/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan İmrek: Gerçekleri yazmak gazetecinin kamu görevidir

SONRAKİ HABER

Azap Gölü'nde inceleme yapıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...