11 Şubat 2016 09:42

Celal Doğan’dan Ahmet Hakan’a: Elçi'nin ölümüne mal oldun!

CNN Türk'te Tarafsız Bölge'ye katılan HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, Ahmet Hakan'ın 'Sizin kendi görüşünüzü soruyorum ben, PKK sorusu sormuyorum' sorusuna, 'Birine sordun, adam cevap verdi, herifin ölümüne mal oldun sonra ya' diye cevap verdi.

Paylaş

CNN Türk’te yayınlanan ve Tahir Elçi’nin “PKK terör örgütü değildir” görüşünü ifade ettiği ‘Tarafsız Bölge’ programına katılan HDP İstanbul Milletvekili Celal Doğan, “Sizin kendi görüşünüzü soruyorum ben, PKK sorusu sormuyorum” diyen Ahmet Hakan’a, “Birine sordun, adam cevap verdi, herifin ölümüne mal oldun sonra ya.” dedi. 

Programda “Birine sordun, adam cevap verdi, herifin ölümüne mal oldun sonra ya” diyen Celal Doğan’a “Aşk olsun. Ne yapayım ben, konuşuyoruz, konuşmasın mı yani. Ben mi yaptım, aşk olsun” dedi. Celal Doğan “Ben ‘yaptın’ demiyorum. İnsanların başına gelenleri söylemeye çalışıyorum. Barışı istedi değil mi, şiddeti istemedi” derken Hakan “Celal Bey, bakın bu stüdyoda Tahir Elçi oturuyordu, ben ona herhangi bir soru sormadım. O kendisi söyledi onu. Kendi anlatırken...” diyerek kendisini aklamaya çalıştı. 

NE OLMUŞTU?

CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu Tarafsız Bölge programına konuk olan Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, “PKK, terör örgütü değildir. PKK’nin bazı eylemleri terör niteliğinde olsa bile PKK silahlı siyasal bir harekettir. Siyasal talepleri olan çok ciddi bir toplum desteği olan bir siyasal harekettir.” sözlerini kullanmıştı. Elçi, bu sözlerinin ardından uğradığı silahlı saldırıda öldürülmüştü. Türkan Elçi, CNN Türk’te sözleri nedeniyle eşinin birçok tehdit aldığını söylemiş ve cinayetten sonra Hakan’ın kendisini hiç aramadığını dile getirmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Öldürüp, çıplak bedenlerini teşhir ettiler

SONRAKİ HABER

Genelkurmay emretti ‘tek satır’ geçilmedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...