11 Şubat 2016 05:38

Cenazeleri teşhis edilen iki kişi birinci yaralı bodrumundan

Cizre'de yaralıların bulunduğu bodrumlara yapılan saldırılarda öldürülen ve cenazeleri alınabilen 27 kişinin cenazesinden otopsi işlemleri için Urfa'ya sevk edilen 8 cenazenin 2'si aileleri tarafından teşhis edildi. Cenazelerden birinin 15 yaralının günlerce hastaneye kaldırılmayı beklediği bodrumda yaşamını yitiren Sultan Irmak'a (16) diğerinin ise aynı bodrumda yaralılar arasında bulunan Fehmi Dinç'e ait olduğu öğrenildi.

Paylaş

Dün Cudi Mahallesi'nden alındıktan sonra Cizre Devlet Hastanesi'ne götürülen 27 cenaze, otopsi işlemleri için Urfa, Şırnak ve Batman'daki hastanelere sevk edilmişti. 

Urfa Adli Tıp Kurumu'na ardından Urfa 500 Yataklı Devlet Hastanesi'ne götürülen 8 cenazeden 2'si aileleri tarafından teşhis edildi. Ailelerin yaptıkları teşhis sonucu cenazelerden birinin 15 yaralının günlerce hastaneye kaldırılmayı beklediği Cudi Mahallesi'ndeki ilk yaralı bodrumunda yaşamını yitiren Sultan Irmak'a diğerinin ise aynı bodrumda yaralılar arasında bulunan Fehmi Dinç'e ait olduğu tespit edildi. Cenazelerde yanık ve kurşun izlerinin olduğu belirtilirken, cenazelerin Dinç ve Irmak'a ait olduğunun belirlenmesi Cudi Mahallesi'nde içinde 10 cenaze ve 52 yaralının bulunduğu ikinci bodruma operasyon yapıldığı akşam, birinci bodruma da saldırı gerçekleştirildiğini ortaya çıkarttı. 

Fehmi Dinç'in ise yaralıların bulunduğu binadan yayınlanan fotoğraflarda zafer işareti yaparken fotoğrafı çekilen genç olduğu öğrenildi. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Yüksekova’da bir genç öldürüldü

SONRAKİ HABER

DİHA Antalya Muhabiri Feyyaz İmrak gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...