11 Şubat 2016 00:57

MEB’den dini derslere özel teşvik

Paylaş

Eylem NAZLIER
İstanbul

İstanbul’da Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü okullara gönderdiği genelge ile öğrencilerin Kur’an-ı Kerim, Hz.Muhammed’in hayatı, temel dini bilgiler gibi seçmeli derslerin seçilmesi konusunda özel olarak teşvik edilmesini istedi.

4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle beraber; “Ortaokul ve liselerde, Kur’an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı, isteğe bağlı seçmeli ders olarak okutulur.” şeklinde bir kanun düzenlemesi yapılarak bu dersler seçmeli dersler arasına eklenmişti. Şimdi de öğrencilerin seçmeli dersler arasından özellikle “Kur’an-ı Kerim, Hz. Muhammed’in hayatı ve temel dini bilgiler” derslerini seçmeleri için ayrıca bir yönlendirme çalışması başlatıldı.

OKULLARA YAZI GÖNDERİLDİ

Üsküdar İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mustafa Özen imzası ile okullara gönderilen yazıda “Okullarda okutulmaya başlanan Kur’anı Kerim, Hz.Muhammed’in Hayatı, Temel Dini Bilgiler gibi seçmeli derslerin seçimi öğrencilerin akademik başarıların yanında ilgi ve yeteneklerini keşfetmeleri ve geliştirmeleri, manevi dinamiklerini zenginleştirmeleri, ilmi fikri ve ahlaki yönden gelişmesi açısından önemli olduğu” ifade edildi.

Ayrıca genelgede şu ifadeler kullanılarak açıkça öğrencilerin yönlendirilmesi istendi: “Bu kapsamda, okul yöneticileri ve rehber öğretmenlerin, öğrenci ve velileri bilgilendirmeleri, teşvik etmeleri, öğrenci ve velilerin bu dersleri seçmelerini sağlamaları hususunda gereğini rica ederim.”

EĞİTİM SEN UYGULAMAYA TEPKİ GÖSTERDİ

Eğitim Sen 2 No’lu Şube Hukuk Sekreteri Mehmet Aydoğdu: Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ‘Yapılan yönlendirmeleri doğru bulmuyoruz ve okul idarelerini uyarıyoruz. Öğretmenler sadece rehberlik yapacaklar belirleme yapamayacaklar’ demişti. Bunlara rağmen yine örtülü yönlendirmeler yapıldı. Geçen sene Beykoz’un çeşitli okullarında gördük, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de liselere dönük seçmeli dersleri paket halinde sunmak için çalışma yaptığı bilgisi geldi. ‘Değerler eğitimi’ diyorlar, nefret söylemi çıkıyor, ‘seçmeli ders’ diyorlar, ‘Derslerde bilim olmasın, yeter’ mantığı öne çıkıyor. Bu konunun takipçisi olacağız, yetkisiz emir vererek liyakatsiz  atadığı idareciye yanlış ve ahlaksız iş vermekten suç duyurusunda bulunacağız. Bu ülkenin ihtiyacı zorla din eğitimi değildir. Seçmeli derslerde bilim uygulamaları, matematik uygulamaları, güzel sanatlar, müzik, spor ve fiziki etkinlikler, drama, zeka oyunları, yaşayan diller ve lehçeler, yabancı dil gibi ders ve etkinlikler hangi manevi duygunuzu incitiyor? Din derslerini alan alıyor zaten, neden bu dersleri almak isteyeni bir şube müdürü yalana dolana sarılarak engellemek ister, akıl alacak iş değil.

ÖNCEKİ HABER

NATO sığınmacılarla savaşa hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

SF Deri’de baskı ve işten atmalar sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa