10 Şubat 2016 19:10

Yüce Sezar! İstanbul Film Festivali’nde

Paylaş

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından gerçekleştirilecek 35. İstanbul Film Festivali’ne geri sayım başladı. Festival, 7-17 Nisan tarihlerinde en yenilerden sürpriz keşiflere yılın en iyi filmleriyle sinemaseverlerle yeniden buluşmaya hazırlanıyor.

11 Şubat Perşembe akşamı başlayacak Berlin Film Festivali’nin açılışını yapacak Coen kardeşlerin son filmi Hail, Caesar! / Yüce Sezar!, Türkiye’de ilk kez 35. İstanbul Film Festivali kapsamında izleyicilerle buluşacak.

12. Filmekimi’nde gösterilen son filmleri Inside Llewyn Davis / Sen Şarkılarını Söyle ile müzik dünyasını mercek altına alan Coen kardeşler bakışlarını bu kez Hollywood’a çeviriyor. Hollywood’un 1950’lerdeki “altın çağı”nı konu eden filmin başrolünde Josh Brolin yer alıyor. Filmde Brolin’e Ralph Fiennes, Tilda Swinton, George Clooney, Frances McDormand, Scarlett Johansson, Jonah Hill ve Channing Tatum eşlik ediyor. Bol aksiyonlu bir Hollywood komedisi olan ve müzik kullanımıyla dikkat çeken filmde Channing Tatum’un şarkı söylediği bir sahne de yer alıyor. Hail, Caesar! / Yüce Sezar!’ın görüntü yönetmenliğini ise ilk Altın Lale’yi kazanan Roger Deakins üstleniyor. Geçtiğimiz yıl 68. Cannes Film Festivali’nin jüri başkanlığını üstlenen Coen kardeşler, 2011’de de True Grit ile yine Berlin Film Festivali’ni açmışlardı. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Karadeniz Kitap Fuarı 23-28 Şubat'ta

SONRAKİ HABER

Konyaspor, Beşiktaş'ı yenerek avantaj yakaladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa