10 Şubat 2016 14:55

Moskova'da Rojava Temsilciliği açıldı

Paylaş

Rusya'nın başkenti Moskova'da Rojava temsilciliği açıldı. Sputnik'in haberine göre  Rojava'nın ABD ve Avrupa özel temsilcisi Senam Muhammed, Moskova'da temsilcilik açmalarını,  'hem Kürt halkı hem de Batı Kürdistan halkları için tarihi bir olay' olarak niteledi.

Temsilciliğin açılış töreninde konuşan Muhammed, "Temsilciliğin açılması Kürtlerin Suriye'deki kararlı mücadelesi sonucunda mümkün oldu. Bu temsilciliğin bölgemizin sesi olmasını umuyoruz" ifadelerini kullandı. Rojava temsilciliğinin Moskova'da kamu kuruluşu olarak çalışacağını belirten Muhammed, "Her iş küçük bir şansla başlar. Bu nedenle temsilciliğimizi kamu kuruluşu olarak açıyoruz" dedi.

Muhammed ayrıca, temsilciliğin açılmasının Kürtler ve Rusya arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde 'önemli bir rol' oynayacağını söyledi.

Bölgede Türkiye'nin negatif bir rol oynadığını da belirten Muhammed şunları söyledi: "Batı Kürdistan'da çatışmalar sürüyor. IŞİD ve diğer terör örgütlerine karşı verilen mücadele sürüyor. Ancak Türkiye sınırında uygulanan abluka, Rojava'nın zorluk yaşamasına ve gereksinim duyduğu her şeye ulaşamamasına yönelik. Yine de buna rağmen karşılaştığımız sorunları aşabiliyoruz (…) Kürtlerin Kobani'de IŞİD'e karşı zafer elde etmesinden sonra Türkiye liderliği öfkesini kendi Kürt halkına yöneltti. (Türkiye'de) Kürtlere karşı cezalandırıcı bir operasyon yürütülüyor ve bazen çatışmalar yaşanıyor. Ancak dünya nedense Türkiye Kürdistan'ında olanlara pek dikkatini vermiyor. Burada olup bitenlerin bizi endişelendirmemesi ise mümkün değil."

Muhammed, Cenevre-3 olarak adlandırdığı Suriye görüşmelerine de değindi ve bu görüşmelerde 'Kürtlerin temsil edilmemesinin hiçbir çözüm bulunmamasına yol açacağını' söyledi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Ankara Katliamı'nda yitirilenler Mersin'de anıldı

SONRAKİ HABER

Karadeniz Kitap Fuarı 23-28 Şubat'ta

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...