10 Şubat 2016 17:40

'Emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi'

Paylaş

Ankara Katliamı'nın 4. ayında İzmit İnsan Hakları (Sabri Yalım) Parkı'nda bir araya gelen vatandaşlar KESK, DİSK ve TTB imzalı "Savaşın kaybedeni daima emekçiler ve halklardır. Barışın ve demokrasinin yanındayız!" pankartı açtı.

Açıklamayı okuyan KESK Dönem Sözcüsü Erdal Karakuş, "Öfkemiz cenazelerimizle birlikte görülmüyor. Acımız yaralarımızın iyileşmesiyle azalmıyor. İsyanımız zamanla sönüp gitmiyor. Çünkü emeğin, barışın ve demokrasinin düşmanları henüz hesap vermedi" dedi.

Türkiye'de olanlar karşısında bugüne kadar kayıtsız kalmadıklarını aktaran Karakuş, bölgede yaşanan savaşa de değindi. İçeride ve dışarıda savaşın karşısında olduklarını belirten Karakuş, "Gün yaşananları seyretme günü değil. İçeride ve dışarıda savaş çığırtkanlığı yapanlara karşı yüksek sesle ve cesaretle yaşasın halkların kardeşliği diye haykıracağız" dedi.

Birçok siyasi partinin, dernek ve sendikanın destek verdiği eylem "Yaşasın halkların kardeşliği" ve "Savaşa hayır barış hemen şimdi" sloganlarıyla son buldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nijerya'da mülteci kampına intihar saldırısı: En az 56 ölü

SONRAKİ HABER

Fransa’da vatandaşlıktan çıkarma yasası kabul edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...