10 Şubat 2016 16:51

Ankara Katliamı soruşturması adil bir şekilde yürütülmüyor

Paylaş

Ankara Katliamı’nın 4’üncü ayında katliamda yaşamını yitirenler Adana Garı önünde anıldı. DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin çağrısı ile akşam saatlerinde gar önünde bir araya gelen çok sayıda vatandaş katliamda hayatını kaybedenleri andı.  Adil bir soruşturma ve gizlilik kararının kaldırılmasının talep edildiği anmaya çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü, Adana’dan hayatını kaybedenlerin aileleri katıldı.

GİZLİLİK VERİLEN TÜM DAVALAR SONUÇSUZ KALDI

Basın açıklamasını okuyan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ahmet Karagöz, gizlilik kararı verilen tüm davaların ya zaman aşımına uğratıldığını ya da sonuçsuz kaldığını belirterek açık, tarafsız ve adil bir soruşturma yürütüldüğü konusunda kuşkuları olduğunu söyledi.  Sur, Cizre, Silopi, Nusaybin, Yüksekova’da her gün çocukların öldüğünü dile getiren Karagöz, bu görüntülerin son bulması için miting yaptıklarını söyledi. Miting gerçekleşmiş olsaydı savaş ve çatışmaların gerileyeceğini kaydeden Karagöz, bugün katliama zemin hazırlayanların unutturulmaya çalışıldığını ifade etti. Grevlere, eylemlere açılan soruşturmalarla, yeni katliamlar yaşanmaması için çabalayanların susturulmaya çalışıldığını söyleyen Karagöz, “En ufak bir kınama yapmamızı bile kabul etmiyorlar. Hala en ufak demokratik tepkiye izini verilmemesinde kimin çıkarı varsa katliama zemin hazırlayanların onlar olduğunu haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

BİRLİKTE YAŞAM İÇİN BARIŞ MÜCADELEMİZİ DEVAM ETTİRECEĞİZ

Katliamda yaralanan ve çok sayıda üyesini kaybeden BTS'nin Adana Şube Başkanı olan Tonguç Özkan da anmada konuşma yaptı. Katliamın ihmalle açıklanamayacağını ifade eden Özkan, jandarmasından emniyetine,  yetkililerin önlem almadığını, katliamın göz göre göre geldiğini söyledi. “Çatışma ölüm, barış yaşam demektir. Çatışma bölünme barış birlikte kardeşçe yaşam emektir” diyen Özkan, birlikte kardeşçe yaşam için, katliamda yitirdikleri arkadaşlarının mirasını devam ettirerek barış mücadelesini sürdüreceklerini dile getirdi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

'Barış için Herkes' bir araya geldi

SONRAKİ HABER

Kupada avantaj Galatasaray'da

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...