10 Şubat 2016 12:36

Köroğlu Dağı için onaylanmış imar planı yok

Paylaş

Bolu’da, geçen yıl 22 Ağustos’ta, “Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi” ilan edilerek turizm yapılaşmasına açılan 51 bin hektarlık yeşil alanla ilgili imar planlarını hazırlama sürecinin devam ettiği, söz konusu alanın kullanımıyla ilgili onaylanmış bir plan bulunmadığı açıklandı.

“Köroğlu Dağı Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi’ ilan edilen Kartalkaya Kayak Merkezinden, Karacasu Termal Merkezine kadar alan olan bölgede toplam 51 bin 450 hektarlık alan turizm yatırımları için teşvik kapsamına alınarak imara açılmıştı. Bölgede bulunan Gölcük, Aladağ Göksü ve Beşpınarlar Tabiat Parkları ise kapsam dışında bırakılmıştı.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Söz konusu alanın kullanımıyla ilgili olarak halihazırda onaylanan bir plan bulunmamaktadır. Kültür ve Turizm Bakanlığınca yürütülen planlama süreci tamamlandığında söz konusu alanda turizme ayrılan yerlerde bulunan parseller plan amaçlarına uygun olarak bakanlıkça turizm yatırımcılarına tahsis edilebilecek, tahsis edilen yerlerde yapılan turizm konaklama yatırımları, ‘Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkında Karar’ gereği 5’inci bölgede uygulanan bölgesel desteklerden faydalanabilecektir.”

Öte yandan, Mimarlar Odasının, söz konusu bölgenin turizme açılması kararının iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştayda açtığı dava devam ediyor. (Bolu/DHA)

ÖNCEKİ HABER

DİSK üyesi işçiler, kıdem tazminatı için Ankara ve İzmir'de sokağa çıktı

SONRAKİ HABER

Amedspor taraftarı İnegölspor maçına alınmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...