10 Şubat 2016 11:05

Renault'da yemekhane eylemi bantları durdurdu

Paylaş

Uğur ÖKDEMİR
Bursa

UET temsilcileri toplantısında ek zam için yapılan eylemleri çeşitlendinme kararı alan Renault işçileri, yeni haftaya yemekhane eylemiyle başladı. İşçilerin üretim bölgelerine geç gitmeleri nedeniyle montaj bölümünde bantlarda 40 dakikaya varan duruş oldu. İşçiler, taleplerinin kabul edilmemesi durumunda eylemlerin artarak devam edeceği uyarısında bulundu. 

Eylem nedeniyle bantlarda dün gece vardiyasında 25 dakika, 8-16 vardiyasında ise montaj bölümünde 40 dakikalık duruş oldu. Talepleri karşılanana kadar eylemlerin süreceğinie dile getiren bir Renault işçisi, “Biz en başta da demiştik; her şeyi göze aldık diye. Farklar ya verilecek, ya verilecek. Anlaşılan bizim bu kararlılığımızı ne işveren ne de MESS ciddiye aldı. O zaman herkes yeni eylemlerimizi beklesin ve görsün. Bizden günah gitti artık” diye konuştu. Yemekhane eylemi nedeniyle fabrikada ciddi duruşların olduğu bilgisini veren işçi. bu eylemliliklerin artarak devam edeceğini ifade etti. 

Eylemlerini her hafta başka boyutlara taşıyacaklarını söyleyen bir başka Renault işçisi ise şunları söyledi: “Pazar günü UET temsilcileri toplantısında bir takım kararlar aldık ve aldığımız kararları uygulamaya geçiriyoruz. Adım adım hedefimize ulaşacağız, yeterki birliğimizi koruyalım. İşverenin oyunlarına gelmeyelim. Biz eylemlerimizi artırdıkça işveren de baskısını artıracak. Bunu bütün Renault işçisi iyi biliyor ve ona göre de önlemimizi alıyoruz. Her şeye hazırlıklıyız. Biz Renault işçileri olarak kenetlendik birbirimize, bunu ne işveren ne de MESS dağıtabilir.”

Fotoğraflar Metal İşçilerinin Sesi facebook sayfasından yayınlandı. 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Yalnız Efe’ yine kazandı: Efemçukuru altın madeni için acele kamulaştırmaya iptal

SONRAKİ HABER

İstanbul Üniversitesindeki akademisyenlere destek eyleminde gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...