17 Nisan 2012 08:10

HDK: Tutuklananlar serbest bırakılsın

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Gaziantep bileşenleri son olarak İstanbul’da HDK’ye yönelik yaşanan tutuklamaları protesto etti. Yeşilsu Parkı’nda bir aya gelen HDK bileşenleri, “Baskılar, gözaltılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz” ,“Faşizme karşı omuz omuza” sloganları atarken, ellerde “Tutuklamalar HDK’yi yıld

HDK: Tutuklananlar serbest bırakılsın
Paylaş

Yeşilsu’da gerçekleştirilen basın açıklamasını okuyan HDK Daimi Meclis Üyesi Müslüm Acar, İstanbul’da yaşanan tutuklamaların, AKP hükümetinin Newroz yasaklarının akabinde HDK’nin sokaklara çıkarak, Newroz’u kutlamasının ardından yaşandığına dikkat çekerek, “Newroz kutlamalarına katılanlar demokratik haklarını kullandıkları için gözaltına alınıp tutuklamıştır” şeklinde konuştu. Tutuklamalarla “HDK’ye yasa dışı bir örgüt görüntüsü vermeye çalışıyorlar” diyen Acar, “Kürt ve Türk halkları Newroz’da buna net bir cevap verdi” diye konuştu.

Tutuklamaların aynı zamanda 1 Mayıs ruhunu bozmaya yönelik olduğunu belirten Acar, “Halkların direncini, eşitlik ve özgürlük mücadelesini zorbalıkla durdurmak mümkün değildir” dedi. Acar, “HDK olarak AKP’nin bu saldırılarına boyun eğmeyeceğiz. Herkesi, bu saldırılara karşı susmamaya, güçlerini birleştirmeye çağırıyoruz” diyerek, tutuklananların serbest bırakılmasını istedi. (Gaziantep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Lastik’te sözleşme imzalandı

SONRAKİ HABER

İçişleri Bakanını protesto eden 8 kişi gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...