10 Şubat 2016 09:12

Duygulandıran fotoğrafla öğretmenlere mesaj : Yavrularınızı nakış nakış işleyin!

Paylaş

Yüzlerce sivilin özel harekat polisleri tarafından öldürüldüğü Bölge’den çekilen fotoğraf Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı duygulandırmış. Erdoğan bu fotoğraf üzerinden öğretmenlere de mesaj vererek “Yavrularımızı alacaksınız adeta nakış işler gibi onların zihin dünyasını işleyeceksiniz” dedi.  

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile MEB Şura Salonunda 30 bin öğretmenin atama törenine katıldı. “Unutmadığımız öğretmenlerimiz kendilerini bize adayan öğretmenlerimizdir” diyen Erdoğan nasihat vermekten geri durmadı. Erdoğan, “Mesela ben, öğrencilik dönemimde bizi özel sohbetlere götüren öğretmenlerimizi hiç unutmadım” diye konuştu. Erdoğan ‘özel sohbetler’in ayrıntısını dile getirmedi. 

Öğretmenlere ‘3 çocuk yapın’ vurgusu yapan Erdoğan, “Sizlere de, hayatına yeni başlayan gençler olduğunuz için 3 çocuk vurgusu yapıyorum. Nüfusumuzu genç tutamazsak şu an Batı dünyasının karşılaştığı tehlikeye biz de düçar oluruz” dedi.  

Erdoğan kurada Bölge illerine  düşen öğretmenlere de, iki özel harekatçının çekindiği fotoğraf ile şöyle seslendi: Kura çektiniz doğuya, güneydoğuya çıktınız. Hemen batıya gelmek için uğraşmayacaksınız. Evet bazı sıkıntılı bölgeler var ama hepsi bizim toprağımız. Bu kadar şehit verdik. Neden? Buraları yeniden yurt yapmak için. Buralara kimse operasyon yapamaz.

Dün bana şöyle bir resimli mesaj geçmişler. İki tane özel harekatçı, “Yürü uzun adam arkandayız” diye. Çok duygulandım. İkisinin elinde Türk bayrağı ve silahlarıyla arkada duvarda o yazı. Onlar orada şehit olmaya inanmışlar. Bu topraklar, bu millet için. Siz sevgili öğretmenlerimiz de bu topraklarda yavrularımızı alacaksınız adeta nakış işler gibi onların zihin dünyasını işleyeceksiniz. Yarınların ihyasını sizler sağlayacaksınız. (HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Katliam anmasına uluslarası sendika temsilcileri katıldı: Türkiye hükümeti diktatörlüğe doğru ilerliyor

SONRAKİ HABER

Yüksekdağ: Vahşet bodrumunda AKP ve Saray karanlığa gömüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...