10 Şubat 2016 07:50

İzmir'de gözaltında cinsel saldırı

Paylaş

İzmir'de Cizre protestosuna yönelik gerçekleştirilen polis saldırısında gözaltına alınanlar arasında bulunan ve polisin cinsel saldırısına maruz kalan BİKG üyesi Sultan Eylem Keleş, gözaltı sırasında özellikle genç kadınların çelik kuvvet polislerinin arasına atıldığına dikkat çekti. Keleş, maruz kaldığı cinsel saldırı ile ilgili suç duyurusunda bulunacak. 

İzmir Barış Bloku'nun çağrısıyla Cizre'deki vahşeti protesto etmek amacıyla yaptığı açıklamaya saldıran polis 47 kişiyi darp ederek gözaltına almıştı. Gözaltına alınlar arasında bulunan Barış İçin Kadın Girişimi (BİKG) aktivisti Sultan Eylem Keleş, gözaltı sırasında ve polis otosunda cinsel saldırıya maruz kaldı. Gözaltına alındığı sırada elleri kelepçeli bir şekilde polislerin ortasında kaldığını belirten Keleş, kendisine cinsel içerikli hakaretlerde bulunan polisin tacizine maruz kaldığını ve vücudunun dokunulmadık yerinin kaldığını kaydetti. Elleri kelepçeli olduğu için hareket edemediğini söyleyen Keleş, tacizin dakikalarca sürdüğünü dile getirdi. 

Gözaltına alınan diğer kadınlarla yaptığı sohbette diğer kadınların da aynı şekilde polisin tacizine maruz kaldığını öğrendiğini ifade eden Keleş, genç kadınların özellikle çevik kuvvet polislerinin ortasına atıldığına dikkat çekti. Gözaltında taciz ve tecavüz vaklarının devletin bütün organlarınca bilindiğini ancak bilinçli olarak göz yumulduğunun altını çizen Keleş, 
devletin Kürdistan ve Türkiye'de özellikle kadınları hedef aldığına vurgu yaptı. Keleş, savaşın kadın düşmanlığı üzerinden örgütlendiğini belirterek, "Kürdistan'da yaşananlara karşı bir refleks olarak tepki gösterdiğinde dahi, devletin kadın düşmanlığından nasibini alabiliyorsun" dedi.

Keleş, maruz kaldığı cinsel saldırıya ilişkin rapor almaya çalıştığını ancak buna dair bir rapor verilmediğini kaydederek, polisler hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

İTÜ'de 'barış' isteyen 30 akademisyene soruşturma!

SONRAKİ HABER

Dersim’de hayat Cizre için durdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...