10 Şubat 2016 07:34

Faysal Sarıyıldız: Cizre'de cenazeler gizleniyor

Paylaş

Cizre'de yaralıların olduğu bodruma devlet düzenlenen saldırıda öldürülen 27'sinin cenazesi alındı. Binada bulunan diğerler kişiler hakkında ise karartmadan dolayı haber alınabilmiş değil. HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, "İşledikleri insanlık suçundan sıyrılmak için farklı yerlerde ölmüşler gibi yansıtmaya çalışacaklar. Ciddi kaygılarımız var" dedi. 

Şırnak'ın Cizre ilçesinin Cudi Mahallesi'nde içinde 10 kişinin cenazesinin ve 52 yaralının bulunduğu bodruma yapılan saldırı ve ölümlerle ilgili belirsizlik sürüyor. Dün Cizre Belediyesi'ne ait ambulanslarla bodrumda öldürülen 27 kişinin cenazesi hastaneye taşınırken, diğer yaralılar ve cenazelerin akıbetine ilişkin hiçbir açıklama yapılmaması ve bölgeden haber alınamaması 52 kişinin tümünün katledildiği kuşkusunu doğuruyor. 

'CİDDİ KAYGILARIMIZ VAR'

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, belediyenin cenaze araçlarının kaldırdığı 27 cenazenin yanı sıra hastaneye kaldırılan cenazelerin olabileceğini söyledi. Hastaneye kaldırılan cenazelerin çoğunun yanmış ve parçalanmış olduğunu belirtilen Sarıyıldız, binanın bodrumunda yaralılara ulaştıkları son gün aldıkları bilgide 10 cenaze ve 52 kişinin bulunduğunu öğrendiklerini söyledi. Bodrumda bulunan insanların tamamının yaşamını yitirdikleri yönünde kuşkularının olduğunu kaydeden Sarıyıldız, "Eğer böyle olmasaydı şu ana kadar ya bir bilgi alınırdı ya da devlet bir açıklama yapardı. Oradaki 60 insanın bir arada katledilmesi bir infial yaratacağı için hükümet insanlık ve savaş suçları yönünden güç durumda bırakacağı için farklı binalara dağıtılmış olabilir. 62 insan bir binada dedik oradan gelen bilgi buydu. Sokağın adresini paylaştık. Hepsinin bir arada olduğu paylaşılmıştı. Hastaneye taşımak yerine katliamcı bir yönelim oldu. Bu başlı başına bir insanlık suçu. Bundan sıyrılmak için farklı yerlerde ölmüşler gibi yansıtmaya çalışacaklar. Ciddi kaygılarımız var" diye konuştu. 

'BİRİNCİ BODRUMDAKİLERİN HEPSİ KATLEDİLMİŞ OLABİLİR'

Hükümet yetkililerinin de Şırnak Valisi'nin de yaptığı açıklamaların doğru olmadığının ortaya çıktığını vurgulayan Sarıyıldız, "Bir an önce devletin sağlıklı bir bilgiyi kamuoyuyla paylaşması gerekiyor. Aksi takdirde iddialarımız ve şüphelerimiz doğrulanmış olacak. 31 sivilin olduğu birinci bodrumdan da haber alamıyoruz. Oraya ilişkin bir bilginin de kamuoyuyla paylaşılması gerekiyor. Yoksa oradaki insanların hepsinin de katledilmiş olacağını düşüneceğiz" dedi.

BİR HAFTADA 50 CENAZE

Sarıyıldız, Cizre'de son bir haftada, 27 kişinin cenazesi ile birlikte hastaneye kaldırılan toplam 50'ye yakın cenazenin olduğu yönünde iddialar olduğunu belirterek, "Bunların kim olduğunun açıklanması gerekiyor" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Haber Nöbeti'ndeki Fatih Polat DİHA'da haber nöbetine başladı

SONRAKİ HABER

Beyoğlu'daki yangında 15 aylık bebek öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...