09 Şubat 2016 18:09

Beştaş: Kapılara bırakılan mermiler provokasyon amaçlı

Paylaş

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş, d HDP Adana il binasında yaptığı açıklamada, HDP’li ailelerin evlerine üzerinde “Hizbullah” yazan mermiler bırakılmasının ardından bazı ailelerin evlerine de üzerinde “PKK” yazılı mermiler bırakılmasının provokasyon amaçlı olduğunu söyledi.

Türkiye’nin en büyük illerinden biri olan Adana’nın Kürt nüfusunun da yoğun olduğu illerden biri olduğunu belirten Beştaş, Adana’da Kürt illerindekine benzer oyunlar oynandığını ifade etti. Mermi bırakma olayının bunların sonuncusu olduğunu dile getiren Beştaş, failleri yakalanmadığı için daha sonra Diyarbakır, Suruç ve Ankara’da patlayan bombaların ilkinin Çukurova’da gerçekleştiğini söyledi.

Adana’da öldürülen 17 yaşındaki Mahmut Can Çakır ve 19 yaşındaki Murat Daşkan’ın failleri ile mermiyi bırakanların arkasında aynı güçler olduğunu ifade eden Beştaş, Hükümete ve yetkililere seslenerek mermiyi bırakanların failleri bulunmadığı takdirde hükümetin ve yetkililerin sorumlu olacağını ifade etti. İki çocuğun katledilmesinin oyunun bir parçası olduğunu söyleyen Beştaş, “Burada toplumsal hareket küçültmek isteniyor” dedi. Mermileri ve yaşanan ölümleri TBMM gündemine taşıdıklarını belirten Beştaş, “Faillerin ortaya çıkarılması için asla geri adım atmayacağız. Birinin kılına zarar gelirse biz hükümet ve yetkilileri tanırız” diye konuştu. (Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Domuz bağı cinayetinde 8 kişi yakalandı

SONRAKİ HABER

Katliama tepki için greve çıkan 70 sağlıkçıya soruşturma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa