09 Şubat 2016 17:33

Berkin Elvan soruşturması takipsizlik kıskacında

Paylaş

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, olayın sorumlusunu tespit edip savcılığa bildirdikleri halde herhangi bir gelişmenin kaydedilmediği Berkin Elvan soruşturmasında, emniyetin ZET silahını kullanan polisin adını savcılığa iletmediği için takipsizlikle sonuçlanmasından endişe ettiklerini belirtti. 

Halkın Hukuk Bürosu avukatları, Gezi direnişi sırasında polis tarafından vurulan Berkin Elvan soruşturmasıyla ilgili bilgi vermek üzere Okmeydanı’nda açtıkları “Adalet çadırı”nda basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan avukat Ebru Timtik, olayın sorumlusunu tespit ettiklerini ve ismini de savcılığa bildirdiklerini ifade ederek, bu şahsın da savcıya ve olayın idari soruşturmasını takip eden müfettişlere ifade verdiğinin altını çizdi. Timtik, “Ancak polis bu kişinin ismini savcıya resmi olarak göndermediği için savcı bu kişi hakkında dava açamıyor. Bizim endişemiz bu soruşturmanın takipsizlikle sonuçlanmasıdır” dedi.

‘JANDARMA YANILTIYOR’

Olay anına ilişkin Jandarma Kriminal Laboratuarı’nın hazırladığı rapora dair konuşan Timtik, şunları aktardı: “Rapor, ‘Gaz fişeğini atan kişinin kim olduğu ve fiili işlediği tespit edilemez’ diyor. Jandarma, bu raporu ile gaz fişeği atılmasında kullanılan ve ZET adı verilen silahı o gün 4 polisin kullandığını tespit etmiş ancak bu kişilerin kim olduğunun tespit edilemeyeceğini ifade etmiş. Jandarmanın yaptığı şey, olay soruşturmasının esasını yanıltıyor. Jandarma yanıltıcı bilgi veriyor. Jandarma aslında savcıyı takipsizlik konusunda yönlendiriyor ve hâkimlik yapıyor” şeklinde konuştu.

Avukat Özgür Yılmaz da, jandarmanın raporunun yeni bilgi vermediğini, emniyetinde ZET silahını kullanan polisin adını savcılığa iletmediğini belirterek, “Biz biliyoruz savcı da bu ismi biliyor. Ancak resmi olarak polis, savcıya ismi vermiyor” diye belirtti. (İstanbul/DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

Su havzasına çöp depolama alanı

SONRAKİ HABER

Mahmut Çakır'ın vurulduğu binada polis delilleri yok etti iddiası

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...