09 Şubat 2016 17:15

Beştaş: Hükümet, katliamlar karşısında sözünü geçiremiyorsa açıklasın

Paylaş

HDP Adana İl Öürgütü’nün çağrısı ile akşam saatlerinde “Barışa ses ver” eylemleri kapsamında akşam saatlerinde İnönü Parkı’nda bir araya gelen vatandaşlar ıslık, düdük, davul, tencere ile ses çıkararak Kürt illerinde yaşanan sokağa çıkma yasakları ve katliamlara dikkat çekti. 

İnsanlar ölürken ambulansların yaralılara ulaşmalarının engellendiğini ifade eden Beştaş, “Hükümet yarın ‘Ben onlara söz geçiremedim’ demesin. Burada bir uzlaşma yoksa çıkın açıklayın. Yaralıları çıkarma konusunda talimatınız iradeniz yetmediyse bunu tüm ülkeye ve dünyaya açıklayın. Açıklamadığınız zaman bu toplu cinayetlerin tek sorumlusu hükümettir” dedi. 

‘ÖLÜMLERİN ARTMASINDAN ENDİŞELİYİZ’

Adana’da bulunan HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş da eyleme katıldı. Eylemde konuşan Beştaş, eylemin devam ettiği saatlerde dahi Cizre’de insanlığa karşı işlenen suçların örtülmeye çalışıldığını ifade etti. 2 haftadır bir evin bodrum katında ambulansa erişimi engellenen yaralıların ölüm haberlerine dikkat çeken Beştaş, TRT’nin 60 olarak açıkladığı ölü sayısının çığ gibi büyüyen tepkiler karşısında önce 10 şeklinde açıklandığını sonra da reddedildiğini ifade etti. “Bildiğimiz tek gerçek ortada 27 cenazenin olduğudur” diyen Beştaş, son görüştükleri yaralı DBP PM üyezi Mehmet Yavuzel ‘in artık hiçbir ses vermediğini belirterek ölü sayısının daha fazla olmasından endişeli olduklarını söyledi. 

‘ORTAK VATANDA EŞİT YAŞAMAK İSTİYORUZ’

Hükümet’in yaşananların hesabını uluslararası mahkemeler önünde er ya da geç vereceğini ifade eden Beştaş, özellikle Adana’da çok sayıda açılan soruşturmalara tepki göstererek  “Cizre ile dayanışma suç değildir. Suç olan yaralıları sivilleri ve en önemlisi insanları toplu bir şekilde katletmektir. Hiçbir baskı, faşizm ilelebet devam etmemiştir. Son söz direnenler söyleyecek” dedi.  “Bizim tek bir sözümüz var” diyen Beştaş,  Türk, Kürt, Arab, Alevi, Süryani, Sünni, gerilla, asker, polis… bir arada bu ortak vatanda eşit ve kardeşçe yaşamak istediklerini söyledi.(Adana/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Bulak’ın arkadaşlarına son sözü ‘Vasiyetimdir, anneme ve ablama iyi bakın’ oldu

SONRAKİ HABER

Enerji Bakanı Albayrak: Elektrik kesintileri sürecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...