09 Şubat 2016 15:51

Rize’de ‘Paralel yapı’ iddiasıyla operasyon: 15 gözaltı

Paylaş

Gençağa KARAFAZLI
Rize

Rize’de bu sabah ‘Paralel yapı’ iddiasıyla operasyon yapıldı. Sabah saatlerinde yapılan operasyonlarda 15 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz aylarda Rize'de ‘paralel yapı’ operasyonların başlayacağı haberlerinin ardından bu sabah Rize’de Paralel Operasyonu adı altında 15 kişinin göz altına alındığı öğrenildi.

Rize’de Gülen cemaatine yakın olduğu iddia edilen bazı özel okullarda geçen hafta yapılan denetimler sonrası bu kez polis bu okullarda ve cemaate yakın bazı esnaflara operasyon yaptı.

SÜREÇ BÖYLE BAŞLAMIŞTI

Rize Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle Bank Asya Şubesinde 29 Ocak'ta inceleme yapan güvenlik güçleri, bankanın bazı dosyalarına el koymuş ve bilgisayarlarda inceleme yapmıştı. 

Şahika Eğitim Kurumlarına bağlı üç özel okulun hesap hareketlerini araştıran polis ekipleri, Çayeli ilçesindeki Özel Şahika İlkokulu ve Ortaokulu, il merkezindeki Şahika Özel İlkokulu ve Ortaokulu ile Kopuzlar Lisesinde eş zamanlı inceleme yapmıştı. 

15 GÖZALTI YAPILDI 

Rize Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü, Siber Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ile Mali Suçlarla Mücadele ekipleri ile diğer bazı birimlerden görevlilerin başlattığı çalışma sonucu, aralarında banka müdürü ve çalışanları, okul idarecileri, iş adamları ve muhasebecilerin bulunduğu çok sayıda kişi hakkında yakalama kararı çıkartılırken ,Rize de esnaflık yaptığı ve cemaate yakın oldukları iddia edilen E.A.’ın M.S, H.M, H.K ve Çayeli İlçesindeki Gülen cemaatine ait eğitim kurumlarının yöneticilerinin de bulunduğu yaklaşık 15 kişi polis Tarafından göz altına alındı.Gözaltına alınan kişilerin ifadeleri alınmak üzere Rize il emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Sabah erken saatlerde göz altına alınan kişilerin ayni zamanda cemaate yakın özel okulların mütevelli heyetinde görev yaptıkları öğrenildi.

Gözaltına alına kişilerin sorgusu sürerken polisin elinde ifadesine baş vurulacak yaklaşık 10 kişinin isminin olduğu bunların çoğunun ise eğitim kurumlarında görevli kişiler olduğu öne sürüldü.

Rize de pareler operasyon devam ederken geçmişte cemaate yurt ve çeşitli eğitim kurumlarının yapılması için arsa veren ancak operasyonlar sonrası korkup verdikleri yardımları geri alan bazı iş adamlarının da ifadelerine başvurulacağı iddia edildi. 

ÖNCEKİ HABER

Lisa Çalan için kampanya: Lisa, filmlerini çekmeye devam etmeli!

SONRAKİ HABER

ABD’nin ‘PYD’ açıklaması üzerine Büyükelçi Bass, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...