09 Şubat 2016 15:20

Yunanistan’da köylüler ana arterleri tamamen kapattı

Paylaş

Seyit ALDOĞAN
Atina

Yunanistan’ın ana arterlerini belli saatlerde ulaşıma kapatan köylüler bugün Atina –Selanik yolunu aralıksız olarak ulaşıma kapattı. Bu gelişme köylülerin direnişlerinin farklı bir aşamaya geçmiş olması anlamına geliyor. Köylüler uzun süredir sosyal güvenlik yasa tasarısında yapılacak değişikliklere ve yeni vergi yüklerine direnişlerini sürdürüyorlardı. 

Öte yandan köylülerin önümüzdeki Cuma günü traktörlerle başkent Atina’ya gelme ve meclisin bulunduğu Sintagma Meydanını kapatma kararı hükümet tarafından tepkiyle karşılandı. Köylüler talepleri kabul edilinceye kadar Sintagma meydanında kalacaklarını açıkladılar.

Emniyet müdürlüğü ise traktörlerin şehrin merkezine girmesine izin verilmeyeciği açıklamasını yaptı. Emniyetin açıklamasında traktörlerin ancak belli yerlere kadar gelebileceği vurgulandı. Bu arada polis memurları federasyonu ise polislerin çoğunun köylü ailelerden geldiğini ve polisle köylülerin karşı karşıya getirilmesini doğru bulmadıklarını açıkladı.  

Hükümet sözcüsü Olga Yerovasili ise köylülerle görüşmeye hazır olduklarını ancak yasatasarılarının geri çekilmesinin mümkün olmadığını söyledi. Yerovasili ayrıca hükümetin var olan tepkiler nedeniyle erken seçim düşünüp düşünmediği sorusuna ise “Hükümet 4 yıllığına seçildi ve normal süresini doldurmadan bir seçim olmayacaktır” cevabını Verdi. 

Köylüler sosyal güvenlik ve vergi yasalarında yeni değişiklikler öngören yasatasarısının geri çekilmesini, yakıt ve KDV vergisinin kaldırılmasını, borçların taksitlendirimesini ve bankalar tarafından evlere el konmasının durdurulmasını, ve bir çok üründen alınan vergilerin kaldırılmasını istiyor. 

ÖNCEKİ HABER

Yahya Kaptan’da ağaç kesimine karşı kısmi kazanım

SONRAKİ HABER

The Killers yeni albümünü Elton John ile birlikte kaydedecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...