09 Şubat 2016 13:44

İzmir emniyetinin saldırılarına emek ve demokrasi güçlerinden tepki

Paylaş

İzmir’de dün akşam Cizre için yapılan eyleme yönelik saldırı ve gözaltılar bugün protesto edildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü’nün son zamanlardaki basın açıklamalarına yönelik sert müdahalesinden dün akşamki Cizre eylemi de nasibini aldı. Daha basın açıklaması okunmadan atılan ‘Katil Devlet’ sloganını gerekçe gösteren emniyet eyleme sert bir şekilde saldırdı ve aralarında sendikaların, Barış Bloku’nun, kitle örgütlerinin ve İHD’nin temsilcilerinin olduğu 49 kişi gözaltına aldı. 

Eyleme yönelik sert müdahale bugün İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri tarafından protesto edildi. Eğitim Sen İzmir 1 Nolu Şube de gerçekleşen basın toplantısına sendikaların ve kitle örgütlerinin temsilcileri katıldı. 

Basın açıklamasının okuyan Barış Bloku Eş Sözcüsü Sevim Korkmaz Dinç, yaşatılan vahşi katliamları kamuoyu nezdinde dillendirmeye devam edeceklerini belirterek “Katiller yüzlerini kapatsalar da, suçluyu gizlemek adına takılan maskelerin arkasında AKP iktidarının, artık tüm dünyada hırsızlıklar ve cinayetlerle anılan yüzünün olduğunu biliyoruz. Dünyanın öteki ucunda, Ekvador’da dahi yüzlerine haykırılan gerçeklere tahammül edemeyenlerin, İzmir’de de tepkilerinin böyle olmasının nedenini anlıyor, ancak doğal ve normal karşılamıyoruz. İktidarın hırsız ve katil yüzünü haykırmanın suç olmadığını, aksine yurttaşlık görevi olduğunu biliyoruz” dedi. 

‘GERÇEKLERİ HAYKIRMAKTAN ÇEKİNMEYECEĞİZ’

İzmir Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri olarak tüm baskılara rağmen sesimizi yükseltmeye devam edeceklerini de dile getiren Dinç şunları söyledi “Buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Bu ülkenin onurlu, örgütlü insanları olarak, hırsızlardan ve katillerden hesap sormak boynumuzun borcudur. Bu borcumuzu ödeyene kadar mücadele edecek, gelecek nesillere yaşanabilir bir ülke bırakmak için çabalayacağız. Gerçekleri katillerin yüzüne haykırmaktan çekinmeyecek, geri durmayacağız. Ülkeyi yönetenlerin iktidarlarını pekiştirmek için alınan canların, uydurma deliller, tiyatrodan hallice yargılamalarla cezaevlerinde çalınan yılların hesabını er ya da geç soracağız”. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Cizre Cudi Mahallesi'nde 27 cenaze hastaneye kaldırıldı

SONRAKİ HABER

Amedspor: Çocuklar ölmesin, maça gelsin şiarıyla devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...