09 Şubat 2016 10:19

Haber Nöbeti'nin 2. grubu çalışmalarına başladı

Paylaş

Fehim IŞIK
Diyarbakır

Bir grup gazetecinin girişimi ile başlayan Haber Nöbeti etkinliğinin 2. grubu çalışmalarına başladı. 8 Şubat günü Diyarbakır’da buluşup görev dağılımı yapan Haber Nöbeti ekibi, ilk gün Azadiya Welat gazetesinin Cizre’de yaralanan ve haber alınamayan Yazı İşleri Müdürü Rohat Aktaş hakkında bilgi almak için gazetenin Diyarbakır’daki merkezini ziyaret etti. Nöbet ekibi, Amedspor-Fenerbahça maçını izledikten sonra Diyarbakır Barosu’nu da ziyaret edecek.

Haber Nöbeti ekibi ilk buluşmasında görev dağılımı da yaptı. 2. ekipte bulunan gazetecilerden Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat DİHA ve Diyarbakır Ekspres gazetesinde, gazeteci yazar Fehim Işık Kürtçe yayın yapan KURDSAT ve WAR televizyonlarında, Bianet’ten Elif Akgül JINHA’da, AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan imc Televizyonu Diyarbakır bürosunda, Serbest Gazeteci Tuğba Tekerek Azadi Televizyonu ile DİHA’da, SoL Portal’dan Mesut Bayram T24 haber sitesinin Diyarbakır temsilciliğinde, Özgür Haber gazetesinde ve Özgür Gün televizyonunda, Cumhuriyet gazetesinden Pınar Öğünç Tigris gazetesinde, BirGün gazetesinden Zeynep Yüncüler ise Hayat Televizyonu Diyarbakır temsilciliğinde, Haberdar sitesinin Diyarbakır bürosunda ve JINHA’da nöbetlerini sürdürecek.

Haber Nöbeti’nin 2. grubu nöbet dağılımından sonra Azadiya Welat gazetesinin Diyarbakır’daki merkezini ziyaret etti. Cizre’de yaralandıktan sonra ambulanslar tarafından alınmaları engellenen siviller arasında bulunan gazetenin yazı işleri müdürü Rohat Aktaş’in durumunu görüşmek için gazeteye gelen Haber Nöbeti ekibine, gazetenin editörü Zeynel Bulut bilgi verdi. Görüşmede, bölgede çalışan gazetecilere verilen desteğin önemine dikkat çeken Bulut, Rohat Aktaş’ın 22 Ocak’ta yaralandığını bilmekle beraber yarasının ağır olmadığını öğrendiklerini, ancak 7 Şubat günü polis ve askerin düzenlediği son saldırıdan sonra Rohat Aktaş ve birlikte bulunduğu diğer sivil aktivistlerden haber alamadıklarını, Aktaş’ın hayatından endişe ettiklerini söyledi.

Haber Nöbeti 2. grubu ilk gün çalışmalarını Amedspor-Fenerbahçe maçını izledikten sonra Diyarbakır Barosu’nu ziyaret ederek sürdürecek.

FOTO GALERİ: Haber Nöbeti'nin birinci ekibi ne yaptı?

Haber Nöbeti'ne dair tüm haberler...

ÖNCEKİ HABER

Amedspor: Çocuklar Ölmesin Maça Gelsin

SONRAKİ HABER

Diyarbakır’daki Cizre eylemine saldıran polis bir çocuğu öldürdü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...