09 Şubat 2016 09:04

Haber Nöbeti'ni ikinci ekipte yer alan gazeteciler devraldı

Diyarbakır'a giden gazetecilerin ikinci ekibi, 'Haber Nöbeti'ni devraldı. Gazeteciler ilk olarak Azadiya Welat Gazetesi'ne dayanışma ziyaretinde bulundu. (Fotoğraf: @haber_nobeti)

Paylaş

“Gerçeğe ve mesleğimize sadece dayanışmayla sahip çıkabiliriz. Canı pahasına haber yapan meslektaşlarımızla dayanışmaya gidiyoruz” diyerek yola çıkılan Haber Nöbeti’nin ikinci ekibinde, Cumhuriyet Gazetesi'nden Pınar Öğünç, Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Yetvart Danzikyan, Sol Haber Portalı’ndan Mesut Bayram, Serbest Gazeteci Tuğba Tekerek, Gazeteci-Yazar Fehim Işık, BirGün gazetesinden Zeynep Yüncüler, Bianet’ten Elif Akgül ile Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat yer alıyor.

Haber nöbetini devir alan gazeteciler ilk olarak Cizre'deki bodrumda yaralı olarak kaldığı ifade edilen ve günlerdir haber alınamayan Azadiya Welat Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Rojhat Aktaş'ın durumunu sormak ve dayanışma amacıyla Azadiya Welat Gazetesi'ni ziyaret etti. Gazetecileri Azadiya Welat Gazetesi'nin Editörü Zeynel Bulut karşıladı. Gazeteciler adına konuşan Fehim Işık, dayanışmak ve geçmiş olsun dileklerinde bulunmak için Azadiya Welat Gazetesi'ni ziyaret ettiklerini belirtti. Gazetecilerin bölgede zor koşullarda çalıştığına dikkat çeken Işık, tüm engellemelere rağmen bölgede büyük bir cesaretle gazetecilik yapıldığını söyledi.

'AKTAŞ'TAN HABER ALAMIYORUZ'

Ardından konuşan Azadiya Welat Gazetesi Editörü Zeynel Bulut, haber takibi için Cizre'de bulunan Aktaş'la yaptıkları konuşmalarda kolundan yaralandığını ve durumunun ciddi olmadığını aktardığını ancak son yaşanan durumla hayatta olup olmadığı konusunda bilgilerinin olmadığını söyledi.

Yapılan açıklamanın ardından, haber nöbeti için gelen gazeteciler, Azadiya Welat çalışanlarından çalışma koşullarına ilişkin bilgi aldı. Gazetecilerin bir kısmı Amedspor- Fenerbahçe maçını takip ederken, bir kısmı ise Cizre'deki ölümleri protesto etmek için saat 13.00'da Koşuyolu Parkı'nda yapılacak yürüyüşü izliyor.

Ardından gazeteciler Diyarbakır Barosu'nu ziyaret edecek. Yarın ise gazeteciler, alanda haber takibi yaparak gazetecilerle çalışmaya başlayacak.

Gazeteciler, yaptıkları haberleri kendi kurumlarının yanı sıra, şu blogda paylaşacaklar:  https://habernobetim.wordpress.com/ (DİHA)

FOTO GALERİ: Haber Nöbeti'nin birinci ekibi ne yaptı?

Haber Nöbeti'ne dair tüm haberler...

ÖNCEKİ HABER

Amedspor - Fenerbahçe maçı öncesinde polis taraftarlara saldırdı

SONRAKİ HABER

Demirtaş: Şırnak Valisi, 'Kurunun yanında yaş da yanar' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...