08 Şubat 2016 17:57

Diyarbakır'da 'Ses çıkar' eylemlerine öfkelenen özel harekatçılar tekbir getirip slogan attı

Paylaş

Diyarbakır'da Sur ve Cizre'deki sokağa çıkma yasağı ve saldırılara karşı "Ses çıkar" eylemleri düzenlendi. Eylemlere katılım yoğun olurken, polis saldırılarında gözaltılar yaşandı. Kimi yerlerde özel harekatçılar tekbir getirerek slogan attı.

KAYAPINAR

HDP ve DBP Kayapınar ilçe örgütleri tarafından başlatılan nöbet eylemi Rojava Parkı Roboski Anıtı önünde 7'inci günüde devam ederken, halk gün boyu Cizre'de yaşananları protesto etmek için nöbet tuttu. Nöbet eylemindeki yüzlerce yurttaş yaktıkları ateşler etrafında çalınan şarkılar eşliğinde halaylar çekerken, sık sık "Biji berxwedana Surê, Cizîrê" ve "Her yer Cizre her yer direniş" sloganları attı.

"Zulme karşı ses çıkar" eylemine de yüzlerce kişi saat 19.00'da teneke, tencere ve tavalara vurarak katıldı. Rojava Parkı'nda yürüyen kitle burada da "Direne direne kazanacağız", "Selam selam Cizre'ye bin selam" sloganı atarken, çevredeki binalardan yurttaşlar evlerinden, araç sürücüleri ise korna çalarak destek verdi. Kitlenin attıkları sloganlara ve söylenen "Çerxa şoreşê" marşına tahammül edemeyen polis, hiçbir olay yokken biber gazı ve tazyikli suyla saldırdı. Halk saldırıya taşlarla karşılık verdi. Polisin defalarca kitleye saldırmasına rağmen halk Roboski Parkı'nda toplandı. TOMA ise parkta çamura saplandı. TOMA'nın çamura saplanması üzerine kitle taşlarla saldırdı.

YENİŞEHİR

Ofis AZC Plaza önünde toplanan yüzlerce kişi "Zulme karşı ses çıkarma" eylemine katılarak ellerindeki tava, tencere ve düdüklerle ses çıkardı. Sık sık "Bijî berxwedana Cizirê" sloganı attı. İstasyon Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçen kitleye polis tazyikli su saldırırken, halk ise taşlarla karşılık verdi.

Çevrede bulunan birçok yurttaş polisin saldırısına tepki gösterirken, halkın desteğine daha da kızan polis hakaret ederek, yurttaşları tartaklamaya çalıştı. Çevrede bulunan yurttaşlara saldıran polisler, 2'si esnaf 5 kişiyi darbederek gözaltına aldı. Esnaf Mustafa Seyyar, Ömer Seyyar ve ismi öğrenilemeyen 3 kişi ural tip zırhı araca bindirilerek gözaltına alındı.

Polisin saldırısı üzerine ara sokaklarda direnişe geçen kitle, burada da zulme karşı ses çıkararak polisin saldırılarını protesto etti.

BAĞLAR

Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'nde "Zulme karşı ses çıkar" eylemiyle birlikte yurttaşların balkon ve camlarına çıkarak ses çıkarma eylemi yaptığı sırada, KYK'ye Bağlı Halid Bin Velid Erkek Öğrenci yurduna yerleştirilen özel harekat timleri yurdun bahçesine çıktı. Sayıları 500 civarında olan özel harekat timleri, ilk olarak "Şehitler ölmez vatan bölünmez" sloganı attıktan sonra tekbir getirdi.

Bağlar'ın Fatih, Muradiye, Yunus Emre, ve 5 Nisan mahallelerinde yurttaşlar, evlerinde, iş yerlerinde ve sokaklarda gürültü çıkararak saldırılara tepki gösterdi. Fatih, Göçmenler, Girne, Nüket Coşkun, Emek caddesi ve Gürsel caddelerine inen yurttaşlar tencere-tava, ışık açma kapatma eylemi yaptı.

BİSMİL

Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde, Cizre'deki katliamı kınama ve AKP'nin savaş politikalarına karşı ses çıkarma eylemi gerçekleştirildi. İlçenin genelinde ışıklar söndürülüp yakıldı, tencere tava çalındı. (Diyarbakır/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Sarıyıldız: 10 kişi öldürüldü ise geri kalan 52 kişi nerede?

SONRAKİ HABER

Başbakanlık'tan Suriye'ye harekat açıklaması: 'Gerçeği yansıtmıyor'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...