08 Şubat 2016 17:43

Sarıyıldız: 10 kişi öldürüldü ise geri kalan 52 kişi nerede?

Paylaş

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Cizre'deki son duruma ilişkin Twitter hesabından açıklamalar yaptı.

Sarıyıldız'ın mesajları şöyle:

1.Cizre’de TRT Haber’in ‘60 terörist öldürüldü’ şeklinde geçtiği haber hükümetten habersiz servis edildiğine asla ama asla inanmıyoruz.

2.Bilinçli olarak 60 sayısı ile Kürt halkı ve duyarlı kamuoyunda bir şok hali yarattılar. Daha sonra bu sayıyı 10’a çekip ölümü sıradanlaştırmak.

3. Binada bulunanlarla dün sabah kurduğumuz irtibatta evde bulunanlarn yarısının saldırılar nedeniyle yüzleri yandığı, gözleri görmediği belirtildi.

4. Askerler şu an düne kadar 10 cenaze ve 52 kişinin olduğu binada.10 kişi öldürüldü ise geriye kalanlar hastane ve emniyette değilseler nerede?

5. Başbakan'a bağlı TRT Haber hangi kaynağa dayanarak "60 terörist öldürüldü" haberini servis etti? Şırnak Valiliği niye o an haberi yalanlamadı?

6. Katledilen onlarca kişiyi çatışma mizanseni ile parça parça açıklayacaklar. Şu an söz konusu binadan ve civarından yoğun silah sesleri geliyor.

7.Çatışma kurgusu ile binada bulunan onlarca cenazeyi farklı mekanlara dağıtacakları endişesini taşıyoruz. Halkımız bu gerçeği iyi bilmeli.

8.Öyle olmasaydı bugün askerin üs kurduğu binanın kapısına kadar giden cenaze araçları niye boş geri gönderildi? Neyin hazırlığı yapılıyor?

9. Elimizde yaşamını yitirenlerin sayısı dair elimizde net bir bilgi yok. Ancak bildiğimiz ve hiç kuşku duymadığımız iki gerçek var.

10. Cizre’de 1 katliamın yüzde yüz yaşandığı gerçeği ve Şırnak Valiliği’nin verdiği 10 sayısından daha fazla kişinin katledildiği gerçeği.

11. 11.Cizre'deki vahşeti yerel güçlern icraatı olarak görmek büyük 1 siyasi yanılgıdır.Vahşet,AKP-Özel Harp Dairesinin ittifakı ile gerçekleşti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ağrı'da SES şube başkanı gözaltına alındı

SONRAKİ HABER

Diyarbakır'da 'Ses çıkar' eylemlerine öfkelenen özel harekatçılar tekbir getirip slogan attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...