08 Şubat 2016 13:23

Hamas, üyelerinden birini infaz etti

Paylaş

Filistin’de bulunan Hamas örgütü, Twitter’da yaptığı açıklamada, üyelerinden Mahmud Rüşdi Eştevi’yi infaz ettiğini duyurdu. BBC’nin haberine göre infaz, Filistinli örgütün silahlı kanadı İzzettin el Kassam Tugayları tarafından yapıldı. İnfazın, “ahlaki ve davranışsal ihlaller” nedeniyle yapıldığı açıklandı. Açıklamada Eştewi’nin “Bu ihlalleri itiraf ettiği” belirtildi. Ortada bir ajanlık suçlaması olup olmadığı anlaşılamadı.

Eştevi’nin örgütün kıdemli yetkililerinden olduğu ve Gazze’ye malzeme ve silah akışının sağlandığı tünellerin, sorumlu olduğu alanlardan biri olduğu aktarıldı. Eştevi’nin kız kardeşi Butaniya, “Şoke olduk. Verdikleri nedenlere dayalı olarak infaz edilemez” dedi. Butaniya, “Ailenin, infaz gerçekleştiği pazar sabahı Hamas yetkilileriyle buluştuğunu ve bu kişilerin kendilerine, Eştewi’nin serbest bırakılmasını değerlendirdiklerini söylediğini” belirtti ve ekledi: “Bizi kandırdılar”.

İnsan Hakları İzleme Örgütü Filistin-İsrail Direktörü Sari Bashi, başından beri bu olayı kaygıyla izlediklerini, ancak Eştevi’yi ziyaretlerinin mümkün olmadığını söyledi.

Bashi Hamas’ı olayı soruşturmaya ve yeni ölümlerin önünü kesmeye çağırdı.

Eştevi geçen yıl ocak ayından beri Hamas tarafından sorgulanıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Yine yeni yeniden: Torba yasa

SONRAKİ HABER

Davutoğlu: Cizre, Silopi ve Sur'da sivil özgürlüklere aykırı bir şey yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...