08 Şubat 2016 12:44

Gıda-İş: Ülker suç işliyor sendika ortak oluyor

Paylaş

Esenyurt Akçaburgaz’da bulunan Ülker Dankek fabrikasında işçiler arasında “Kalite Sizsiniz” yarışması düzenlendiğini hatırlatan DİSK/Gıda-İş, “Ülker patronu, işçileri düşük ücretlere, ağır çalışma koşullarına ve meslek hastalıklarına maruz bırakırken fabrikada örgütlü bulunan Öz Gıda-İş de suça ortak oluyor” dedi.

Gıda-İş, Ülker yönetiminin üretimi artırmak için işçiler arasında düzenlediği, çeyrek altın, tablet, 100 liralık ve 30 liralık Şok Marketleri hediye kartı gibi cüzi hediyelerin verildiği bu tip “oyunlarla” işçilerin meslek hastalıklarına mahkum edildiğini belirtti. Yarışmanın, işçilere daha ağır çalışma koşullarını dayattığı ifade edilen açıklamada şöyle denildi: “Dankek fabrikasında yoğun ve ağır çalışma koşullarından dolayı meslek hastalığına yakalanan işçi sayısı oldukça fazladır. Asgari ücretle çalışan işçiler aylık 30 lira kazanabilmek için sağlıklarını dahi gözden çıkarmaktadır. Aynı zamanda bu yarışma ortamının yarattığı hastalıklar sonucunda alınan raporlar işten atılmayla sonuçlanmaktadır.”

Kişisel serveti ile ülkenin en zengini olan Ülker patronu Murat Ülker’in, bu zenginliğe işçileri sefalete ve köleliğe mahkum ederek ulaştığı belirtilen açıklamada, “Ülker patronu, işçileri düşük ücretlere, ağır çalışma koşullarına ve meslek hastalıklarına maruz bırakırken, fabrikada örgütlü bulunan Hak-İş’e bağlı Öz Gıda-İş Sendikası da bu suça ortaktır. Ülker işçisi arkadaşlarımızı tüm fabrikalarda insanca yaşama ve insanca çalışma taleplerini hayata geçirmek için sendikamız çatısı altında mücadele etmeye çağırıyoruz” denildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Samsun'da taşeron işçilerinden tabutlu eylem

SONRAKİ HABER

Kadın sinema yazarları: Tecavüze güldüren filmlere 'Artık Yeter!'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...