08 Şubat 2016 12:34

Mersin Eğitim Sen’den akademisyenlere destek

Paylaş

Mersin Eğitim-Sen Şubesi,  Özgür Çocuk Parkında bir araya gelerek barış için imza veren akademisyenlere destek açıklaması yaptı.

Açıklamaya, Adana Baro Başkanı Avukat Mengücek, Gazi Çıtırık, Mersin Baro Başkanı Alpay Antmen, Akdeniz Belediyesi İlçe Eşbaşkanları ve Emek ve demokrasi güçleri destek verdi. Burada konuşan Eğitim-Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, Cizre’de bodrum katında günlerce mahsur kalan yaralılara yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, “Bu insan ölümlerine sebep olanları kınıyoruz. Barış için her geçen gün geç kalınıyor, barış için sesimizi yükseltmeliyiz. Bu toplum Malatya, Nurhak, Maraş, Sivas, Kızıldere katliamlarını unutmadı. Bu toplumun hafızasına onlarca yıl bir yüzyıl daha unutamayacağı acıları ekletmeyin. Bu savaşı bir an önce durdurun siyasetin önünü açın. Barış için akademisyenleri sesine kulak verin” dedi. 

'YÖK VEFA BORCUNU ÖDEDİ' 

Düşünce ve ifade özgürlüğünün yaşam, barınma, beslenme gibi temel haklar arasında olduğunu söyleyen Muşlu, “Düşünce özgürlüğünün olmadığı yerde örgütleme özgürlüğü, gösteri özgürlüğü, sendikal özgürlükler ve akademik özgürlükten söz edilemez. Bugüne dek AKP’nin izlediği politikalar Türkiye’yi giderek hak ve özgürlüklerin kısıtlandığı, müzakerelerin buzdolabına, demokrasisinin rafa kaldırıldığı, faşizan uygulamaların yaygınlaştığı bir ülke durumuna sürükledi” diye devam etti. YÖK’ün köklerinin hukuksuzluk, baskı ve tasfiye üzerine kurulduğunu söyleyen Muşlu, “YÖK barış talep eden akademisyenlerin değil savaş politikalarının yanında durarak, kurucularına ve siyasi iktidara olan vefa borcunu bir kez daha ödemiştir. Dolayısıyla imzacı akademisyenlere yönelik işten atma, soruşturma tehditleri savuran “rektörlük” ile ne kadar gurur duysa azdır. Tarih ‘barış için akademisyenleri’de engizisyon mahkemelerinin karşısında doğru bildiğini söyleyenleri yazdığı gibi yazacak” diye konuştu. Muşlu konuşmasının sonunda Mersin Üniversitesinde hukuksuz bir şekilde işlerine son verilen Yrd.Dç.Dr Mustafa Şener ve Yrd.Dç.Dr Yasemin Karaca yalnız olamadıklarını ve bu yanlıştan bir an önce dönülmesini istediklerini söyledi. (Mersin/EVRENSEL)


 

ÖNCEKİ HABER

Kampanya yüreğimize umut çiçekleri ekti

SONRAKİ HABER

Balkız: Bölge’de iç savaş yaşanıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa