08 Şubat 2016 11:20

Akdoğan dertli: Daha para vermediler konuşuyorlar

Paylaş

Almanya başbakanı Merkel ‘mülteci istemiyoruz’ ısrarını sürdürürken Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan AB’ye ‘Türkiye enayi mi’ diyerek tepki gösterdi. Tabii AB’nin ‘mülteci gödermeyin’ sözlerine vicdan sorgulaması yaparak karşı çıkarken  para hesabı yapmayı da ihmal etmedi. Akdoğan “Daha para göndermediler konuşmaya başladılar” ifadelerini kullandı. 

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) 2016 Yılı Mali Destek Programları Lansman Toplantısı'na katılan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Türkiye’nin 2.6 milyon Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığı bilgisini verdi. 

Türkiye'nin insani yardımlarda dünyada ilk sıralarda yer aldığını belirten Akdoğan, “Bir taraftan diyorlar ki sınırlarınızı açın herkesi alın. Öbür taraftan da diyorlar ki sınırlarınızı kapatın kimseyi geçirmeyin. Türkiye enayi mi? Dünyanın akıllısı sizsiniz Türkiye'de ne kadar sorun varsa, yük varsa hepsini Türkiye çekecek” dedi.  Mülteciler konusunda maddi yardımın yapılmadığına da dikkat çeken Akdoğan, “Türkiye 2.6 milyon Suriyeli'ye şuan da ev sahipliği yapıyor. 172 bin de Iraklı var. Bu kadar insana 4 yıldır kucağımızı açmışız ev sahipliği yapıyoruz. Ama kim ne kadar bu taşın altına elini koydu? 10 milyar dolar neredeyse Türkiye para harcadı. Gelen dış yardım ne kadar 455 milyon. Devede kulak değil. Daha para göndermediler konuşmaya başladılar. Parayla, para vererek insanlık olmuyor. Vicdanınızı mı rahatlatacaksınız?” ifadelerini kaydetti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Kızlar, babalarından kardeşlerini doğuruyor

SONRAKİ HABER

Moskova: Rusya'da eylem yapmak için Türkiye üzerinden gelen 7 IŞİD’li yakalandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...