08 Şubat 2016 10:20

Diyarbakır'da 'Her yer direniş, her yer Cizre' sloganları

Cizre'de yaşanan ölümlere karşı Diyarbakır'da yapılacak yürüyüş için çok sayıda yurttaş DBP İl Örgütü binası önünde toplanmaya başladı. Bina önünde "Her yer direniş, her yer Cizre" sloganları yankılanıyor.

Paylaş

Cizre'deki iki ayrı binanın bodrum katında yaşanan ölümleri protesto için Diyarbakır'da, DBP, HDP, KJA, DTK ve DEM-GENÇ tarafından alınan 3 günlük "Hayatı durdurma, direnişi büyütme" kararı kapsamında yapılacak yürüyüş için yurttaşlar DBP İl Örgütü binası önünde toplanmaya başladı. Bina çevresinin çok sayıda zırhlı araç ve çevik kuvvet polisi ile ablukaya alınmasına rağmen kent halkın bina önüne akmaya devam ediyor.

Parti binası önüne gelen kitle, sık sık "Her yer direniş, her yer Cizre", "Şehît namirin" sloganları atıyor.

Devam eden protestolar sırasında polisler, sivil polislerin görüntüsünü çektiği iddiasıyla durdurdukları İMC TV kameramanı Gökhan Çetin'in kamera kayıtlarını inceledi.

GBT'sine bakılan Çetin'in çektiği kamera kayıtları silen polisler, 'görüntüler yayınlanırsa başın belaya girer' diyerek kameramanı tehdit de etti. 

Ardından Ford Renger marka bir aracın yanına götürülen Çetin, burada hakkında tutanak tutulduktan sonra bırakıldı. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kürtler sivil ölümlerine sessiz kalan AİHM önünde

SONRAKİ HABER

Hürriyet’in sayfası tartışma yarattı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...